Тази еднофамилна къща ще бъде построена във вилната зона на

...
Тази еднофамилна къща ще бъде построена във вилната зона на
Коментари Харесай

Фамилна къща с всички екстри строят в село Белащица

Тази еднофамилна къща ще бъде издигната във вилната зона на село Белащица. А концепцията на проектанта - арх. Цветелина Тодорова от RT consult - е да показва по какъв начин в действителност би трябвало да се строи дом през днешния ден: качествено, икономично и енергийно дейно. С мисъл за природата!

„ Идеята е да се построи дом за цялото семейство - описа арх. Цветелина Тодорова. - Къщата е просторна, води се едноетажна, само че в действителност е с второ, полувкопано в земята равнище. Така тя е подобаваща за отмора през всеки годишен сезон.” След това арх. Тодорова ни повежда в една виртуална разходка из новия дом - влизайки през входната врата, разположена на юг, попадаме във входното преддверие. Цялата функционалност е развита на първия етаж, където се разполагат гардеробното, баня, кухня, дневна с столова на север. До тях е складът за кухнята. В северната част на етажа има две спални - лятна спалня за посетители с детски ъгъл, баня и WC и втора спалня с гардеробно помещение и кулоар, водещ към 4-местния гараж. Идеята е през зимата фамилията да населява този етаж. Второто равнище на къщата, което е по-ниско, е вход към басейна. Тук ще се развие „ лятната резиденция” на семейството. Връзката с полуподземния етаж е вътрешно централно стълбище. Слизайки по него, стигаме до дневен тракт с столова и кухня - те имат аспект на север и пряк достъп до покрита и открита веранда. Там, където можем да се любуваме на чистия въздух и красивата панорама към двора, завършен с пешеходни алеи и зеленина. За настилка се употребяват павета и слънчеви плочки на Semmelrock. Заради наклона на терена се оформя вътрешно кръгово място за паркиране на колите.

Басейнът заема огромна част от това намерено пространство. Решили сме го като инфинити басейн, изясняват от екипа. Тези басейни основават илюзията, че са безкрайни, като че ли се сливат с хоризонта... Така можеш да се облегнеш на парапета, под топлината на слънчевите лъчи, наслаждавайки се на превъзходни гледки към Пловдив.

Ако обаче се върнем в полуподземния етаж - под стълбищното рамо и зад кухнята, - можем да посетим и домашното СПА. То включва преддверие, сауна, стая за масаж и душ кабина - една същинска СПА зона в дома, място за релакс на цялото семейство.

От екипа, създал цялостната идея на къщата, прецизират, че покривът е дървен, затрупан с керемиди. Керемидите са в сиво, те се подреждат като шисти (каменни плочи), тъй че наклонът им е по-нисък. Именно по този начин се основава усещане, че покривът е плосък, а той в действителност е скатен. Конструкцията на къщата е смесена - със стоманобетонни плочи, колони, греди и тухлени зидове. Последните са планувани по този начин, че да обезпечат 10 см топлоизолация по външните зидове. Облицовките по фасадата са от камък - в лек песъчлив цвят и в бяло. Детайлът е в рамките към прозорците, в скритите улуци, които са в бяло, в дървените перголи и детайлите, които извайват „ силуета” на басейна.
тагове фамилна къща село белащица  Фамилна къща с всички екстри строят в село Белащица  Фамилна къща с всички екстри строят в село Белащица  Арх. Цветелина Тодорова Арх. Цветелина Тодорова
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР