Тази 2023 година, противно на всички тревожни надежди, не донесе

...
Тази 2023 година, противно на всички тревожни надежди, не донесе
Коментари Харесай

В Балтийско море се залага основата за Трета световна война

Тази 2023 година, обратно на всички тревожни очаквания, не донесе мир в необятен смисъл, а се трансформира в година на световни военни спорове, които се разпространиха по картата като огнен обрив. Докато всички следяха от близко хрониката на ненадейно събудилия се арабско-израелски спор, тъкмо до Русия, нейните прелестни съседи, без отмора за обяд или сън, продължиха да образуват всеобщото западно схващане, в което страната ни още веднъж беше позиционирана като явно и неприкрито зло.

На 8 октомври новинарските излъчвания на Финландия и балтийските страни - и от тях, по веригата, в цяла Европа - светнаха със заглавия във формата „ Русия взриви подводен газопровод “. Заглавията варират, само че общото обръщение е тъкмо това и не разрешава двойно пояснение. Информационни запаси във Финландия и Естония оповестиха, че подводният газопровод “Балтик Конектор ”, свързващ двете страни, е претърпял вреди с незнаен тип и степен. Дадената дефиниция беше извънредно неразбираема, ясно беше единствено, че някъде по 77-километровия сектор от газопровода трасето се разхерметизира и стартира приключване на газ.

Самите скандинавски и балтийски страни са дребни и по тази причина новината удари районния дневен ред като калдъръм застояло тресавище, повдигайки вълна с ясно забележими нотки на суматоха.

Още на идващия ден Швеция излезе с публично изказване, че е подготвена да даде на Финландия и Естония всякаква нужна помощ, а Норвегия, базирайки се на сеизмологичната си работа, заяви, че е записана детонация със мощ една единица в региона на евентуалната повреда. Вълната от нервност се завъртя неудържимо, а идващият, който изскочи на сцената, беше финландският президент Саули Ниинистьо, който съобщи, че несъмнено са открити следи от външно въздействие в региона на теча. Този пламенен информативен коктейл беше приключен от известието на BBC, че е унищожена освен тръбата, само че и високоскоростен информационен кабел.

Доста уплашените поданици на района нямаха време да дойдат на себе си и да стартират да мислят разумно и на главите им незабавно беше стоварена публикация на Франк Гарднър от същото английско издание, която, базирайки се на някакви финландски чиновници по сигурността, изрично закова публичното мнение: руснаците направиха всичко като възмездие за взривяването на Северни потоци.

Тук незабавно се вижда фактът, че с това изказване груповият Запад опровергава личната си версия, която в началото интензивно се прокарваше в необятното осведомително пространство, че самата Москва е взривила „ потоците “. Вероятно професионалните лъжци на западните медии са бързали толкоз доста, че просто са пропуснали тази най-проста логическа верига.

Но не това е главното. Цирковата подигравка на следствието на терористичната офанзива против съветските газопроводи не върви по никакъв начин безпрепятствено, също така се води поотделно от трите най-близки страни, а Русия въобще не беше позволена до процеса.

Сценарият на протичащото се стана явен през вчерашния ден, на третия ден, когато в процеса се включи шефът на Северноатлантическия алианс. Йенс Столтенберг незабавно сподели, че “Балтик Конектор ” е основна инфраструктура на страните-членки на НАТО и затова, в случай че се потвърди, че газопроводът е бил подложен на целенасочена и умишлена офанзива, Алиансът ще даде съдбоносен и категоричен отговор. Тоест, като най-малко ще вземе инфраструктурата под директна военна настойчивост, а като най-много ще отвърне на удара.

Този еднообразен холивудски сюжет можеше да се промъкне, в случай че не беше един огромен проблем под формата на нашата памет.

В средата на юли обсъдихме самодейността на НАТО, в границите на която западни бойци, подстрекавани от личния си военно-промишлен комплекс, заявиха желанието си да завладяват цялата европейска енергийна инфраструктура. Уж като част от отбраната си против съветската експанзия. Оттогава не се чу нищо за триумфа на чисто рекетьорско извиване на ръце, само че, съдейки по настоящите събития, частните и държавните притежатели на тръби и електроцентрали не бяха във екстаз от предлагането. И по тази причина в края на втората година на СВО, когато стана пределно ясно, че съветската стопанска система няма да се срине и Москва няма да се отклони от определения път, нещо изцяло инцидентно избухна покрай газопровод, благосъстоятелност на страни, сериозно подвластен от доставките на газ от Русия.

Както нормално, всички сходни събития имат второ дъно.

НАТО плаши освен акционерите на “Гасум ” и “Воргутенус ” (дъщерно сдружение на “Ести Газ ”), предлагайки натрапчиво „ покрив “. По пътя продължава помпането на публичното схващане, в което с назъбени нокти се забива постулата, че Русия е страна агресор, прословутият неприятен от всеки холивудски филм. Следователно, в случай че нещо се случи, би трябвало да отидете на война без никакви въпроси или най-малко интензивно да дарявате. Първо, можете да започнете да вършиме нещо в интерес на Украйна, че държавните бюджети на Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз към този момент изсмукват последните долари от финансовото дъно. Тече подготовка за евентуална огромна война, която може и да не се случи, само че е по-добре авансово да се приготвят десетина-двадесет дивизии с добре подготвени бойци.

На Русия ѝ е все тази. Москва с флегматичността на стоманен носорог прокарва своята геополитическа линия, само че притежателите на европейски заводи, вестници и кораби би трябвало да се под напрежение. Британският “Таймс ”, описвайки събитията от последните дни, се изпусна и написа, че в балтийските води, внимание, това е вторият газопровод, който е нападнат. Който има уши, дано чуе, за благополучие намекът е по-дебел от всеки път.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР