Тазгодишното рали Трансилвания 2018, което е и първо състезание на

...
Тазгодишното рали Трансилвания 2018, което е и първо състезание на
Коментари Харесай

Григор Григоров с много успешно рали Трансилвания

Тазгодишното рали Трансилвания 2018, което е и първо съревнование на Grigorov Racing Team за този сезон завърши с безапелационно показване.

Екипът ни съумя да завоюва скъпи точки в ТЕR шампионата, като приключи втори след миналогодишния първенец Йоаким Вагеманс в категория TER2 Cup, която е за млади състезатели до 27 год.

Григор и Йордан взеха спомагателни 3 бонус точки от Пауър Стейджа, които се прибавят към техния актив за TER2 Cup, приключиха 4-ти в един двигателен мост 2WD, взеха 14-то място в общото генерално класиране при приключили 56 екипажа от общо 76 стартирали и направиха фурора на супер спeциалния стадий в града със 7-мо време в общото класиране, на секунди от водачите Джандоменико Басо и Симоне Темпестини.

Ето какво споделиха водачите и техния тийм управител Григор Григоров-старши:

Григор Григоров - "Изключително съм удовлетворен от представянето ни, това бе едно съвършено рали за нас без нито една неточност. Проведохме ралито тъкмо по проект, като даже го преизпълнихме. Бях извънредно стимулиран, съсредоточен и всяка секунда държах всичко под надзор. Радвам се, че Йордан се отпусна и сподели противоречивия темперамент, който желаех да видя. Благодаря на механиците ни Васил и Кристиян за съвършено свършената работа по колата и на Петър Гьошев за разбора на представянето ни и дадените препоръки. Прибирам се с усмивка в България и незабавно стартирам подготовката за идващото рали във Франция "

Йордан Йорданов - "Щастлив съм...! Това бе в действителност мъчно съревнование, изключително като за първи път сядам до Григор в спортна конюнктура. Първия ден бях леко обезпокоен и нервозен по какъв начин ще се представим като тандем, а и записката беше още нова за мен и мъчно я следях в по-навързаните пасажи. Важното, е че се справихме добре и на никое място не допуснахме неточност на толкоз комплицирано съревнование. "

Григор Григоров - старши - "Какво да кажа, просто нямам думи... Момчетата се оправиха ослепително и всеки си вършеше безупречно работата. Не мога да ви опиша, какво е възприятието да видя сина ми да върви един до друг с тези момчета, даже да им взима стадии. Всеки един от тях е карал в кръгове от международния и европейския шампионат и като им сравня участията и опита с нашия, просто оставам безгласен... Ще създадем всичко допустимо да подсигурим достатъчния бюджет, с цел да участваме във всички надпревари и да продължим развиването си. Горд съм! "

Следващото планувано съревнование в календара на Grigorov Racing Team е рали Antibes Côte d'Azur на 17-20.05. (втори кръг от TER шампионата).

Характерното за това съревнование са комплицираните технични прави с доста абразивен асфалт, които са някогашни стадии от именитото рали Монте Карло.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР