Тазгодишното издание на Мастърс турнира в Индиън Уелс е изпълнено

...
Тазгодишното издание на Мастърс турнира в Индиън Уелс е изпълнено
Коментари Харесай

Сърбия ликува: Кецмановч шокира Беретини е и на първи Мастърс 1/4-финал!

Тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Индиън Уелс е изпълнено с куп изненади както при дамите, по този начин и при мъжете. Преди броени минути Матео Беретини се трансформира в седмия представител на топ 10 в АТР подреждането, който позволява ненадейно проваляне и след 3:6 7:6(5) 4:6 остана на крачка от четвъртфиналите на конкуренцията. В непреодолимо затруднение за италианеца през днешния ден се трансформира изненадата на BNP Paribas Open 2022 - Миомир Кецманович, повалил Марин Чилич и Ботик Ван де Зандсхулп по пътя към петия кръг, където го чака локалният любим Тейлър Фриц.

Младокът даде сериозна поръчка в началните минути на мача, спечелвайки откриващата точка след впечатляващ уинър, с който загатна идното в Индиън Уелс. Кецманович пое събитията напълно в свои ръце и не остави безусловно никакъв късмет на противника. След поредност от ослепително пласирани удари сърбинът нанесе първия пробив в дуела за 3:1. Нито за миг новобранецът не загуби централизация и скоропостижно сетът завърши в негова изгода - 6:3.

Италианецът не разреши разочарованието от изхода на предходния сет да повлияе на играта му във втората част, успявайки да стабилизира равнището си. Въпреки това обаче той трябваше да се бори за всяка точка на личен сервис, защото младокът нямаше желание да отстъпва и наказваше всеки един по-плитък начален удар на съперника. Подавайки при 5:5, Беретини бе подложен пред сериозен тест и трябваше да избавя прикрит мачбол, като той не трепна и съумя да отрази шанса пред международния №61. Последваха лишени от конспирация минути и по този начин този толкоз оспорван сет щеше да бъде решен в тайбрек.

В него двамата демонстрираха изумителна воля за победа и разпростряха своя капацитет, което докара до цялостно равнене на силите. Беретини сподели най-хубавото си лице и съумя да материализира още първата си опция за продобиване на сета, а с това да постави точка на тази част, траяла тъкмо един час.

В решаващия сет двамата бяха недосегаеми в личните си сервис геймове и нито един от тях не съумя да доближи до късмет да пречупи противника, само че статуквото бе нарушено при 4:3 в интерес на Кецманович. Пръв сърбинът се докосна до опция да осъществя пробив, но Беретини отрази точката за брейк и на собствен ред си обезпечи две благоприятни условия да отмъкне противноковото подаване, само че международният номер 61 не трепна и паритетът в резултата още веднъж настъпи - 4:4.

Неочаквано Кецманович увеличи съществено нивото. Сърбинът завоюва продължтилено разиграване от дъното на корта в деветия гейм, което като че ли му вдъхна нужната убеденост. В последвалите точки Беретини изглеждаше беззащитен и закономерно съперникът му съумя да пробие за 6:4, с което си подсигурява най-престижния триумф в своята кариера досега, както и място в дебютен Мастърс четвъртфинал.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР