Тазгодишният януари е бил един от най-дъждовните месеци в историята

...
Тазгодишният януари е бил един от най-дъждовните месеци в историята
Коментари Харесай

Френските застрахователи оцениха щетите от наводненията в страната на 200 млн

Тазгодишният януари е бил един от най-дъждовните месеци в историята на метеорологичните наблюдения от 1900 год.

Щетите от наводненията във Франция са оценени на сумата от €150 млн. до €200 млн. - това се споделя в публикувано изказване от Френската асоциация на застрахователите (AFA). По данни на организацията, към 30 хиляди са подадените поръчки за компенсации. Според президента на AFA Бернар Шпиц, " застрахователите са солидарни с пострадалите от естествените бедствия поради компликациите по превъзмогването на продължителните наводнения ". " Компаниите са мобилизирани за експедитивно приемане на заявките и вършат всичко допустимо за погашение на компенсации в най-кратък период. - увери той. - Представителите на застрахователните компании работят в съдействие с префектурите и кметствата. "
Проливните дъждове във Франция при започване на януари доведоха до наводнения, о които пострадаха хиляди поданици на централните и северозападните департаменти на страната. В някои региони локалните управляващи бяха принудени да задействат проектите си за евакуация от зоната на бедствието. По данни на метеорологичната работа на Франция, тазгодишният януари е бил един от най-дъждовните месеци в историята на метеорологичните наблюдения от 1900 год.
Преди два дни президентът на Франция Еманюел Макрон посети потърпевшите от наводненияата в предградието Вилньов-Сен-Жорж, южно от френската столица. Той увери локалните поданици, че потърпевшите ще получат помощ.
Междувременно държавната комисия по оценка на естествените бедствия призна 275 френски региона за зони на естествено злополучие. Това, показват от AFA, разрешава на застрахователите да стартират погашение на компенсации на потърпевшите физически и юридически лица.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР