Тазгодишният Ролан Гарос предложи на феновете много зрелище както на

...
Тазгодишният Ролан Гарос предложи на феновете много зрелище както на
Коментари Харесай

„Може би ще си влея от уменията му“ – най-колоритните цитати от Ролан Гарос 2022


Тазгодишният Ролан Гарос предложи на почитателите доста представление както на корта, по този начин и отвън него. Някои от мачовете влязоха във фолклора на шампионата, само че конференциите бяха не по-малко забавни. Припомнете си най-колоритните цитати от тазгодишното Открито състезание на Франция.

„Както съм казвал доста пъти в предишното, аз, Роджър и Новак сбъднахме фантазиите си. Постигнахме неща, за които даже не бяхме мечтали. Това, което ме стимулира, не е желанието да печеля повече „мейджър“ трофеи от тях. Мотивира ме пристрастеността ми към играта и мисълта за моментите, в които излизам пред хиляди почитатели на най-големите кортове в света и сътворявам мемоари, които ще останат с мен за цялостен живот“.

Рафаел Надал за това какво го стимулира да продължава да се бори за титли на 36-годишна възраст

„Днес разбрах какво е да играя против теб на край. Не е елементарно. Знам, че не съм първата жертва. Имало е доста други преди мен. Ти си същинско ентусиазъм освен за мен, само че и за всички, които обичат тениса. Надявам се да те гледаме на корта още дълго време“.

Каспър Рууд към Рафаел Надал на церемонията по награждаването

„В края на предходната година бях при лекаря за цялостни прегледи и той ми сподели, че тялото ми е като на 25-годишен. Не казвайте на брачната половинка ми, че съм го споделил, само че мога да играя още 10 години“.

Марин Чилич след полуфинала против Каспър Рууд

„Знам, че съм разказвала това и преди, само че още от дребна татко ми непрекъснато ми повтаряше, че мога да трансформира света с ракетата си. Нямаше поради единствено играта и резултатите, а това да приказвам за значими проблеми. Първото нещо, което татко ми ми сподели, откакто напуснах корта, беше, че се гордее с мен и доста му е харесало какво написах на камерата“.

Коко Гоф за посланието по отношение на нещастията с огнестрелни оръжия в Съединени американски щати

„Напускам корта и шампионата с високо вдигната глава. Борих се до последната топка, до последната точка и в действителност съм горделив с това. Ще си извлека поучения. Има неща, които би трябвало да подобря за идващия шампионат от Големия шлем. Въпреки това считам, че не съм надалеч от това да печеля „мейджър“ трофей. Трябва да екстрахирам позитиви и да натрупвам опит в такива мачове. Мисля, че разполагам с нужните качества и самочувствие, с цел да печеля купа от Големия шлем“.

Карлос Алкарас след загубата от Александър Зверев на четвъртфинала

„За страдание не завърших по метода, по който желаех, само че най-малко се отдръпнах на корта, преследвайки топката по този начин, както съм го правил през целия си живот. Беше доста прочувствено преживяване. Ще запазя хубави мемоари от днешния ден. В прочут смисъл може да се каже, че се отдръпвам по този начин, както исках“.

Жо-Вилфрид Цонга след загубата от Каспър Рууд в първи кръг, което бе и последният мач в кариерата на някогашния №5.

„Няма загадка, просто дадох всичко от себе си. Оставих сърцето си на корта. Феновете ми дадоха сили, когато мислех, че не са ми останали никакви. Опитвах се на се насладя на момента, защото феновете сътвориха изумителна атмосфера. Беше невероятно“

Анджелик Кербер след трагичната победа над Магдалена Фрех в първи кръг, когато германката избави два мачбола.

„Може би ще си влея малко от уменията му на клей“

Коко Гоф, когато влезе в залата за конференции тъкмо след Рафаел Надал и бе предизвестена да не пие от бутилката с вода, защото преди този момент испанецът е пил от нея.

„Може да излгежда необичайно, само че да имам 35 следващи победи и да подобря достижение на Серина Уилямс е нещо в действителност особено. Винаги съм желала да слага някакъв връх. Серина псотави летвата доста високо и затова това достижение значи доста за мен“

Ига Швьонтек за подобряването на достижението на Серина Уилямс за най-вече следващи победи

„Като дребна всеки ден виждах „Ролан Гарос“ на път за учебно заведение. Мечтаех си един ден да играя тук. Не единствено играх, само че и победих, което е необикновено. Днес сбъднах една от фантазиите си пред прелестна публика“.

19-годишната Даян Пари, която отстрани защитаващата купата Барбора Крейчикова в първи кръг

„Винаги е разочароващо да отпаднеш от шампионат от Големия шлем, само че това е действителността за мен сега. Преди мача знаех, че би трябвало да работя върху доста неща както във физическо, по този начин и в тактическо отношение. Този резултат отразява равнището ми сега. Трябва да мина през неприятни мачове като този, тъй като нуждая се от игрова процедура, с цел да възвърна ритъма си“.

Шампионът на Ролан Гарос за 2015 година Стан Вавринка след провалянето си в първи кръг

„Беше вманиачен мач, не чаках да победя. Притеснявах се да не се изложа и въобще не мислех, че бих могъл да спечеля“.

Макар да е няма особени упования преди шампионата, Жил Симон доближи до трети кръг на последния си Ролан Гарос

„Когато представителят стартира да изрежда годините, в които Рафа е печелил шампионата, изглеждаше, че в никакъв случай няма да завърши. Само това лиши половин минута от церемонията“

Въпреки провалянето на финала, Каспър Рууд откри сили да прояви чувсво за комизъм

„Ако не си сюрпризиран, когато спечелиш 14 трофеи на Ролан Гарос и 22 от Големия шлем, значи си супер нахален, а аз не съм подобен. Дори не съм мечтал да реализира сходни триумфи. Никога не съм мислил, че съм чак толкоз добър. Просто прогресирам малко по малко и във всяка подготовка се стремя да подобря нещо. Разсъждавал съм по този метод през цялата си кариера“.

Рафаел Надал след триумфалния за него край в Париж
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР