Tазгодишните номинации за наградите Оскар вече са факт. Добрите новини

...
Tазгодишните номинации за наградите Оскар вече са факт. Добрите новини
Коментари Харесай

9 филма без номинации за Оскар, които да не пропускаме

Tазгодишните номинации за премиите " Оскар " към този момент са факт. Добрите вести са за „ Дюн “, „ Силата на кучето “, „ Уестсайдска история “, „ Не поглеждай нагоре “ и други и известни заглавия.

Макар  да бяхме наясно, че не всеки добре изкусен от предходната година щеше да получи номинация за " Оскар ", не можем да отречем, че е мъчно за преглъщане, когато стойностни ленти като „ Френският бюлетин “ (The French Dispatch), „ Комарджията “ (The Card Counter) и „ Зеленият рицар “ (The Green Knight) по този начин и не доближават до заветните номинации.

Затова ви представяме част от листата на “Variety ” с качествени филми, които по този начин и не бяха номинирани за влиятелното отличие, само че заслужават вниманието ни. 

„ Френският бюлетин “

Характерният жанр на Уес Андерсън си има както последователи, по този начин и хора, които постоянно ще го подлагат на критика. И въпреки да сме съгласни, че всеки има право на мнение, няма по какъв начин да не признаем, че се възхищаваме на Уес Андерсън, че постоянно осъществя концепциите си с безподобен усет - такива, каквито са в главата му.

„ Френският бюлетин “ е първият филм на Уес Андерсън след " Дарджийлинг ООД " през 2007г., който не получи номинация за " Оскар ". Това е огромна изненада, като се има поради, че „ Френският бюлетин “ е своеобаразен връх за Андерсън. Това личи в похватите – лентата впечатлява с многопластовост, голям брой препратки и намигвания, операторско майсторство, костюми и грим. Неслучайно критикът на “Variety ” Питър Дебрюж дефинира „ Френският бюлетин “ като вторият най-хубав филм за 2021 година



„ Mass “

Филм, който споделя една нелека история, само че го прави изкючително ловко. Джейсън Айзъкс, който е основен воин във кино лентата, споделя, че макар че лентата насочва взор към случай от предишното, свързан със пукотевица в учебно заведение, тя реализира нещо надалеч по-важно – приказва за универсално човешкото; за скръбта и за силата на прошката, което съгласно Айзъкс е и най-същественото.



„ Жокей “

Клифтън Колинс-младши разполагаше с огромен късмет да излезе отпред в конкуренцията за най-хубав артист с „ Жокей “ и несъмнено го заслужаваше. Критикът на “Variety ” разгласи „ Жокей “ изрично за най-хубавият филм на 2021 година, като написа: „ Taлантлив артист от ранга на Колинс е чакал през цялата си кариера за опция като тази, той я овладява напълно и филмът влияе по изключително мощен метод. “



„ Комарджията “ (The Card counter)

 Пол Шрейдър завоюва първата си номинация за " Оскар " за автентичен сюжет с умопомрачителния „ First Reformed “, а кариерата му обратно във времето включва емблематични ленти, които постоянно ще помним - „ Шофьор на такси “ и „ Разяреният бик “. Тази визитка беше очевиден знак, че драмата на сценариста-режисьор „ Комарджията “ (The Card Counter ) ще попадне под радарите. Филмът обаче отпадна от конкуренцията макар истинския сюжет и популярното осъществяване на Оскар Айзък. В рецензията на Variety означават: „ Във филма сценаристът и режисьор Пол Шрейдър борави с жанра с невероятна лекост и забележително умеене. “



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР