Тайванският електронен гигант Foxconn - основен доставчик на Apple, направи

...
Тайванският електронен гигант Foxconn - основен доставчик на Apple, направи
Коментари Харесай

Foxconn: Продажбите на смартфони ще се забавят

Тайванският електронен колос Foxconn - главен снабдител на Apple, направи внимателна прогноза за актуалното тримесечие, приключващо в края на септември, въпреки да разгласява резултати, изпреварващи пазарните упования, заяви CNBC.

Според тайванската компания следва закъснение на търсенето на смарт телефони след подхранвания от пандемията взрив в търсенето на сходни устройства.

Оценката на най-големия производител на договорна (персонализирана) електроника в света е направена на фона на сходни догатки и от други азиатски софтуерни компании.

Те се притесняват от спад в продажбите на мобилни телефони, тв приемници и всевъзможни "умни " устройства, защото възходящата инфлация и задълбочаващите се опасения от криза оказват напън върху потребителските разноски.

Китайската група Lenovo Group - най-големият производител на лични компютри в света, записа най-слабия си растеж на приходите от девет тримесечия (2 години и 3 месеца). Като причина за слабите резултати от компанията акцентират спад в продажбите на техните устройства след пандемията, както и засегнатия от локдауни китайски пазар.

Foxconn, която е най-известна със сглобяването на марката смарт телефони iPhone, беше значително предпазена до момента, защото известността на американската марка телефони се резервира измежду лоялната и относително заможна потребителска база, отбелязва изданието.

Въпреки това Foxconn предизвести, че възходящата инфлация ще окаже известно въздействие върху търсенето на телефони от междинен и висок клас до края на годината.

Според анализатори Apple би трябвало да се приготви за по-слабо търсене в Китай, чиято стопанска система към момента е наранена от резултатите на строгите локдауни.

Foxconn разгласи и че "умната " потребителска електроника, която включва и смарт телефоните - нейния главен бизнес, бележи "значителен растеж " през второто тримесечие и съставлява половината от общите й доходи. Компанията предвижда, че ще резервира темпа на напредък на приходите от този собствен бизнес сегмент през настоящото тримесечие, оповестява Българска телеграфна агенция.

И чистата й облага, и приходите за тримесечието април-юни са се нараснали с 12 на 100. Председателят на управителния съвет на компанията Лиу Йънг-уей разяснява резултатите, като съобщи, че те демонстрират нейната "устойчивост " на фона на проблемите с веригата за доставки.

Официално именувана като Hon Hai Precision Industry Co, само че по-известна с комерсиалната си марка Foxconn, компанията сходно на други международни производители на електроника страда от сериозен дефицит на микрочипове, който засегна мощностите й.

Тайванският производител съобщи, че чака високи доходи от облачни и мрежови услуги през третото тримесечие. Като цяло беше препотвърдено, че общите доходи през актуалната година ще набъбнат.

През последните години Foxconn се разрасна в разнообразни области, в това число бранша на електрическата подвижност и полупроводниците, обявявайки покупко-продажби с американския стартъп за електрически автомобили Fisker и индийския конгломерат за подземни благосъстояния Vedanta.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР