Тайванските власти искат да ускорят плановете да направят острова по-устойчив

...
Тайванските власти искат да ускорят плановете да направят острова по-устойчив
Коментари Харесай

Тайван се страхува от удар по цифровата инфракструктура и загуба на интернет

Тайванските управляващи желаят да ускорят проектите да създадат острова по-устойчив на информационни повреди и директни офанзиви против цифровата му инфраструктура, оповестява Bloomberg.

Става въпрос по-специално за опит да се предотврати прекъсването на интернет и комплициране на телефонните мрежи от страна на Китай, само че организацията показва, че това може да се окаже невъзможна задача. Одри Танг, началник на цифровото министерство на Тайван, твърди, че най-лошият сюжет за острова би бил унищожаването на неговите физически точки за контакт -  трите съществени телекомуникационни доставчика, както и техните източници на сила.

Тайванските острови Мацу в действителност бяха в „ дигитален дрейф “, откакто два подводни интернет кабела бяха прекратени през февруари.  Смяташе се, че това е направено от кораби под  китайски байрак. Преди това, през 2006 година, земетресение раздра осем подводни кабела към Тайван, ремонтът на които лиши седмици, прекъсвайки интернет, банкирането и трансграничната търговия в огромна част от Азия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР