Тайван е решена да защитава демокрацията си срещу нарастващата агресия

...
Тайван е решена да защитава демокрацията си срещу нарастващата агресия
Коментари Харесай

Президентът на Тайван предупреди за „катастрофални последици“ заради Китай

Тайван е решена да пази демокрацията си против възходящата експанзия на Китай. Това разгласи президентът на островната страна, предупреждавайки за „ пагубни последствия “ за района.

Коментарите на Цай Ин-уен идват на фона на рекорден брой нахлуващи китайски военни самолети в зоната за въздушна защита на Тайван. Премиерът Сю Цен-Чан съобщи, е активността „ от горната страна “ нарушава районния мир и страната му би трябвало да е нащрек, написа „ Гардиън “.

Китайската народно-освободителна войска изпрати близо 150 летателни апарата в зоната за идентифициране на противовъздушната защита на Тайван в първите четири дни на октомври, което някои медии отбелязаха като проява на мощ, само че международните държавни управления осъдиха като акт на заплашване и експанзия.

В собствен материал за списание Foreign Affairs Цай акцентира желанието на Тайван за мир, само че сподели, че „ в случай че демокрацията и методът на живот са застрашени, ще направи всичко належащо, с цел да се отбрани “.

Тя прикани другите народи да „ схванат цената на работата с Тайван “ против по-широката опасност, която съставлява Пекин. „ И би трябвало да помнят, че в случай че Тайван падне, следствията ще бъдат пагубни за районния мир и системата на демократичния съюз “.

Пекин претендира, че Тайван е провинция на Китай и се ангажира да го превземе със мощ, в случай че е належащо. Властите считат държавното управление на Цай за сепаратистко, която твърди, че Тайван е суверенна нация, която няма потребност да афишира самостоятелност и няма предпочитание за спор.

Анализаторите разискват какъв брой непосредствена е опасността, само че ескалацията от тази седмица тревожи следилите и провокира упреци от разнообразни страни. Във вторник японският външен министър Тошимицу Мотеги съобщи, че се надява Китай и Тайван да разрешат проблемите спокойно. От Съединени американски щати предизвестиха Пекин да приключи заканите и потреблението на мощ. Белият дом съобщи, че е в частни връзки по дипломатически канали по отношение на дейностите на Китай към Тайван. Група френски сенатори ще посети острова тази седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР