Тайнственият професор Даскалов, който Кирил Петков обяви за свой подгласник

...
Тайнственият професор Даскалов, който Кирил Петков обяви за свой подгласник
Коментари Харесай

Кой е подгласникът на Кирил Петков в Пловдив

Тайнственият професор Даскалов, който Кирил Петков разгласи за собствен подгласник в листата на " Промяната продължава " в Пловдив, е проф. доктор Христо Даскалов. Той е роден в Първомай и одобрен експерт в региона на сигурността и качеството на храните, отглеждане и преправка на риба и рибни артикули, заболявания на рибите и отглеждане на животни. В момента проф. доктор Христо Даскалов е началник секция " Безопасност на храни " към Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт. Малко преди този момент заемаше поста зам.-председател на Селскостопанска академия.

Завършва висшето си обучение в Московската ветеринарна академия „ К. И. Скрябина “, компетентност „ Ветеринарна медицина “ през 1985 година Защитава просветителната и научна степен „ Доктор” по ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина Стара Загора.

Научната си кариера стартира като постоянен аспирант по сигурност и надзор на храните. От 1989 година до 2000 година е основен помощник във ВМФ при Тракийски унверситет - Стара Загора. Същата година пази доцентура по ветеринарно-санитарна експертиза и надзор на храните и ръководити дисциплината „ Биология, отглеждане и заболявания на рибите “. Осем години по-късно управлява на НРЛ „ Салмонела, кампилобактер и антимикробна устойчивост “ към Националния референтен център по сигурност на храните, а от края на 2011 година е началник на Националния център по сигурност на храните към Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт – конструкция към БАБХ. За професор е определен през 2013 година

Проф. Даскалов има над 100 оповестени научни труда, от които над 90% на латиница. Над 20 от оповестените писания са в най-реномираните международни списания по сигурност и качество на храните. Има над 350 цитирания в международната научна литература по сигурност на храните и проблемите на рибите. Той е създател на 4 учебника и образователни пособия. Ръководител на 15 научни плана, 5 от които интернационалните. Владее свободно британски и съветски език. Женен е с три деца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР