Тайнствена легенда е свързана с потъналия в нощта на 14

...
Тайнствена легенда е свързана с потъналия в нощта на 14
Коментари Харесай

Мистерия: „Титаник“ изпраща сигнали SOS на всеки 6 години: Радист превъртял, след като чул глас от отвъдното

Тайнствена легенда е обвързвана с потъналия в нощта на 14 против 15 април 1912 година лайнер „ Титаник ” след конфликт с айсберг в Атлантическия океан. „ Титаник ” е първият транспортен съд в историята, който е изпратил интернационален сигнал за злополучие SOS посредством радиотелеграфната връзка.
Експертите в региона на мистицизма и свръхестествените феномени са уверени, че известната покруса, която лиши живота на към 1500 души, не е приключила по естествен метод и нейното ехтене от време на време се повтаря, засядайки в самобитна времева верига. Неслучайно те споделят, че мощните отрицателни страсти на човек оставят диря върху тъканта на действителността и когато се случи нещо в действителност пагубно, ехото на предишното не може да бъде избегнато. Оттук, съгласно тях, се появяват разнообразни призраци и сходни извличания от предишното. Този завладяващ мит е обвързван с редица данни.

На 15 април 1972 година Лойд Детмър, който работел като радист на американския военен транспортен съд „ Теодор Рузвелт ”, ненадейно получава сигнала SOS. Слушайки шума в слушалките, мъжът чува неясен глас, който молел за помощ за пасажерите и екипажа на потъващия „ Титаник ”. Съобщавайки за това, Лойд получава заповед да не реагира на сигнала.
„ Титаник ”, споделят те, от дълго време е потопен – това е история, което значи, че или приказваме за някаква глупава смешка, или Детмър просто не е чул добре. На американеца обаче всичко това изглеждало съмнително и той почнал лично следствие от любознание. Обръщайки се към военните архиви, нашият воин с изненада научава, че сътрудниците му също са получили сходни радиограми: през 1918, 1924, 1930, 1936, 1942, 1948 и така нататък, т.е. строго в период от шест години.

И всякога радистите, наподобява, са чули починалия капитан Едуард Смит, който приканва за избавяне на хора на борда на „ Титаник “. Съзнанието на Детмър явно не е било готово за сходно изобретение и мъжът внезапно спрял проучванията си.
Освен това той е бил лекуван дълго време за неврози в една от клиниките в Балтимор. През април 1996 година канадското издание „ Торонто Сън “ написа за сходни „ радиопризраци ”, получени от кораба „ Квебек ” (запазен е интервалът от 6 години).
Оттогава за загадъчните сигнали за злополучие от потъналия „ Титаник ” към този момент не е било съобщавано. Някои споделят, че на радистите по света е строго неразрешено да приказват за тази особеност, съгласно други, именитият лайнер най-сетне е намерил покой и към този момент не смущава жителите на бъдещето.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР