Тайният космически самолет X-37B на Пентагона кацна във Флорида в

...
Тайният космически самолет X-37B на Пентагона кацна във Флорида в
Коментари Харесай

Тайният военен космически самолет X-37B на Пентагона кацна след 2-годишен полет

Тайният галактически аероплан X-37B на Пентагона кацна във Флорида в неделя след рекордно дълъг орбитален полет, траял повече от две години, обявиха американските Военновъздушни сили, за най-новата задача за тестване на редица военни технологии, оповестява " Ройтерс ".

Безпилотният X-37B, издигнат от " Боинг " кацна в галактическия център Кенеди на НАСА откакто прекара 780 дни в орбита на Земята, петата полетна задача на Военновъздушни сили по програмата Orbital Test Vehicle.

Космическият аероплан, почти с размер на дребен рейс и споделящ доста дизайнерски функционалности с галактическата совалка на НАСА, бе изпратен в орбита през 2017 година на ракета SpaceX Falcon 9 в задача, ръководена от основания във Вашингтон офис на Военновъздушни сили за бързо ръководство разнообразни опити с класифицирани технологии в дълготрайна галактическа среда.

" X-37B продължава да показва смисъла на галактическия аероплан за многократна приложимост ", разяснява новоназначеният секретар на Военновъздушни сили Барбара Барет.

" Всяка последваща задача усъвършенства галактическите благоприятни условия на нашата страна. " Предишната задача на X-37B продължи 718 дни и кацна през 2017 година

Пентагонът, който от ден на ден разчита на галактическите технологии, неотдавна сътвори галактическото командване на Съединени американски щати и моли Конгреса да утвърди финансиране за препоръчаните галактически сили, които биха служили като нов клон на военните сили.

" Небето към този момент не е ограничаване за Военновъздушни сили и в случай че Конгресът утвърди, и за космическит сили на Съединени американски щати ", изяснява военачалник Дейвид Л. Голдфейн, шеф на щаба на Военновъздушни сили. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР