Тайните на Стоунхендж започват да се разкриват Загадката около строежа на

...
Тайните на Стоунхендж започват да се разкриват
Загадката около строежа на
Коментари Харесай

Загадката около строежа на Стоунхендж започва да се разбулва, ДНК анализи определиха произхода на древните строители

Тайните на Стоунхендж стартират да се разкриват
Загадката към градежа на Стоунхендж стартира да се разбулва.
Не друидите, а антични племена с тъмна кожа и черни коси
най-вероятно са строителите на мистичния паметник.
Британски учени анализирали ДНК на строителите на Стоунхендж, с цел да дефинират техния генезис, оповестява бюлетин на Natural History Museum. В резултат на тези си проучвания те заключили, че постройката е дело на племена, които се заселили от Иберийския полуостров.

Екипът от специалисти, управителен от Селим Брайс от „ Natural History Museum “ в Лондон, изследва ДНК-материал, извлечен от остатъци на представители на племената, които са обитавали територията на Англия в интервала на предкаменната епоха.
Строителите на известния Стоунхендж са били фермери, само че също така са пришълци от днешна Испания. Анализите са направени на база на сравнението на тяхната ДНК с тази на племената, които по това време са живели в континенталната част на Европа. Резултатите демонстрират, че предците на строителите на Стоунхендж преди към 6 хиляди години са мигрирали на английския остров. И са се преместили от Иберийския полуостров. Съответно от региона на днешна Испания.

На Иберийския полуостров те пристигнали 2 хиляди години по-рано,
по време на преход който почнал от Анадола, днешна Турция. В този вълна на миграция, една група от племената тръгнали около река Дунав към Централна Европа, а другата назад през Средиземно море.
Във времето на неолита, тези племена поели към Англия,
а с изключение на познанията си по селско стопанство, те донесли със себе си и културата за създаване на неолитни структури от огромни каменни блокове, тъкмо като Стоунхендж.

Въпреки че сполучливо превземат с Англия, пребиваването на иберийските заселници не е за дълго. Преди към 4500 години техните потомци изцяло са изтикани от Острова, от новата вълна на мигранти, този път идващи от централната част на Европа. С което трансформират извънредно съществено етнографската карта на района.
Инфо: Разкрития.ком

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР