Тайландският министър на здравеопазването Анутин Чарнвиракул съобщи, че най-малко 20

...
Тайландският министър на здравеопазването Анутин Чарнвиракул съобщи, че най-малко 20
Коментари Харесай

Тайланд хвърли армията и спецчастите срещу терориста, окървавил търговски център ВИДЕО

Тайландският министър на опазването на здравето Анутин Чарнвиракул заяви, че минимум 20 души са били убити, а минимум 31 ранени в нападението, осъществено от тайландски военнослужещ в град Накхон Рачасима, предадоха международните медии.

Полицията обрисува нападателя като боен, който е бил ядосан във връзка със спор за земя. След като умъртви няколко души на случайни места в града, в това число военни в базата си, той нахлу в локален мол и откри огън по клиентите.



Силите за сигурност обкръжиха постройката, щурмуваха я и помогнаха на десетки хора да избягат оттова.

Сега полицията твърди, че молът е обезопасен и че вътре няма повече трупове на жертви, описа министърът на опазването на здравето. Той обаче не сподели какво се е случило със самия нападател.

Франс прес оповестява, че множеството от жертвите на стрелеца в мола са се намирали на партера на постройката. Има подозрения, че стрелецът може да се опита да напусне постройката, укриващ се измежду евакуиращото се оттова голям брой.

Военнослужещият от самото начало излъчвал интензивно протичащото се в обществените мрежи. Дори записал видео, в което се оплаква, че палецът го е болен от стрелбата.



Според локалният вестник Khaosod боецът може и да е съумял да избяга от комерсиалния център. След като го нападат, спецчастите са обследвали всеки периметър етаж след етаж, само че до този миг не са разкрили диря от терориста.

От постройката са изнесени на ръце някои от пленниците, които не са могли да изоставен сами поради пострадванията си.

Междувременно разнообразни медии цитират военни, съгласно които не е изключено Чакрапант Тхома да има цялостен боеприпас.

Полицейските командоси бяха изпратени от Банкок, с цел да обезвреждат терориста, до момента в който на мястото на случая беше ситуирано поделение на армейските сили, което да служи като запаса.

В Корат също дойдоха висши чиновници като армейския шеф Apirat Kongsompong, шефът на полицията Chakthip Chaijinda и заместник-премиерът Anutin Charnvirakul, с цел да следят обстановката.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР