Тайландската полиция е конфискувала 1,1 тона кристален метамфетамин за по-малко

...
Тайландската полиция е конфискувала 1,1 тона кристален метамфетамин за по-малко
Коментари Харесай

Полицията в Тайланд конфискува над 1 тон кристален метамфетамин

Тайландската полиция е конфискувала 1,1 тона бистър метамфетамин за по-малко от седмица, съобщи ТРТ.

Това количество, оповестено от управляващите, идва след увеличение на конфликтите сред полицията и контрабандистите в отдалечените северни региони на кралството, които от дълго време са център на търговията с противозаконни опиати.

След подаден сигнал полицията арестува 10 тайландски жители при поредност от обиски в северната и южната част на кралството.

" Някои от тези опиати са били съхранявани за избран интервал от време, преди да бъдат превозени до най-южните провинции, а по-късно е трябвало да бъдат изпратени в други страни ", съобщи военачалник Чиннапат Сарасин, заместник-началник на националната полиция.

Той съобщи, че Тайланд е " заобиколен от горещи точки за произвеждане на опиати ", само че че пандемията от Ковид е попречила на контрабандистите да придвижват стоката си.

" Сега, откакто страната е отворена още веднъж, насъбраните артикули просто се доставят без спиране ", сподели той.

В изказване на полицията се споделя, че зад противозаконната търговия стои транснационална наркогрупа.

При първата интервенция служителите на реда са разкрили 731 кг бистър метамфетамин при две обиски в южните тайландски провинции Фатхалунг и Сурат Тани.

След подаден сигнал служителите на реда арестуват трима мъже в четвъртък, откакто откриват 688 кг метамфетамин в три автомобила, за който считат, че е импортиран контрабандно в североизточната част на Тайланд, преди да бъде превозен на юг.

По-късно полицията арестува още четирима души, откакто откри 43 кг от опиата, който е бил продаван посредством известното тайландско приложение за известия LINE.

В неделя различен мъж беше задържан в северната провинция Чианг Рай, до момента в който се подготвял да транспортира към 300 кг на юг към Сатун.

Накрая, към 114 кг бяха иззети в централните провинции Накхон Саван и Патум Тани, откакто опиатите бяха открити скрити в пакети с пакетчета кафе. Арестувани са двама мъже.

Югоизточна Азия е залята от метамфетамин, а съгласно отчет на Организация на обединените нации през 2021 година управляващите са заловили рекордния милиард хапчета в целия азиатски район. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР