Тайланд ще започне да събира такса от 300 бата (9

...
Тайланд ще започне да събира такса от 300 бата (9
Коментари Харесай

Тайланд въвежда такса за чуждестранните туристи

Тайланд ще стартира да събира такса от 300 бата (9 долара) от задграничните туристи от април, с цел да развива атракции и да покрива застраховки против злополуки. Това оповестиха висши чиновници в сряда, съобщи Ройтерс.

Тайланд, една от най-популярните дестинации в Азия, е мощно обиден от провокирания от пандемията спад в туризма. През предходната година там са почивали към 200 000 души, до момента в който през 2019 година те са били близо 40 милиона.

Неотдавнашните старания за възкръсване на бранша бяха усложнени от бързото световно разпространяване на разновидността Омикрон на ковид.

" Част от таксата ще бъде употребена за грижи за туристите. Сблъсквали сме се с моменти, в които застраховките не са покривали техни проблеми и се трансформира в наша тежест да се грижим за тях ", съобщи пред Ройтерс ръководителят на Управлението по туризъм на Тайланд Ютасак Супасорн.

Таксата се прибавя към листата с условия към задграничните туристи, искащи да влязат в Тайланд, който включва авансово възнаграждение на проби за Covid-19, настаняване в избран хотел или оставане под карантина, както и съществуване на застраховка с покритие за лекуване на ковид в размер на най-малко 50 000 $.

Азиатската страна чака сред 5 и 15 милиона туристи през тази година, като очакванията са, че те ще донесат близо 24 млн. $ на локалната стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР