Тайланд обяви редица ограничителни мерки, включително забрана за събиране на

...
Тайланд обяви редица ограничителни мерки, включително забрана за събиране на
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Тайланд забрани събирането на повече от петима души

Тайланд разгласи редица ограничаващи ограничения, в това число възбрана за събиране на групи от над петима души в столицата Банкок на фона на ескалиращите улични митинги, предадоха международните организации. Според формален документ се не разрешава също по този начин публикуването на вести или онлайн известия, които "биха могли да основат боязън ", да обиден националната сигурност или да подкопаят публичния морал. Правителството може също по този начин да забрани достъпа до всички места, избрани от управляващите, се показва в документа.
Извънредните ограничения бяха признати, откакто протестиращи устроиха лагер пред офиса на премиера и попречиха на придвижването на кортежа на крал Рама Десети.
Премиерът Прают Чан-оча подписа изключителния декрет в ранните часове на деня, откакто митингите в Банкок продължиха през цялата нощ, добавя ДПА.
Хиляди се събраха край постройката на държавното управление с претенции за оставката на Прают Чан-оча, за нова конституция и промени на монархията.
Указът също по този начин инструктира служителите на реда и бойците да разрешат "извънредната обстановка " според напътствията на висшестоящите им. Лидери на протестиращите обявиха, че стачкуващите ще се отдръпват, само че ще се съберат още веднъж следобяд на основно столично кръстовище.
Според тайландски медии водачите на митинга Анон Нампа и Парит Чиварак са били задържани и качени в микробус.
Анон по-рано прикани протестиращите да не реагират, в случай че полицията се намеси, с цел да разпръсне демонстрацията. Адвокатът бранител на човешките права съобщи, че ще бъде нелегално полицията да разпръсне митинга без правосъдна заповед през нощта.
Полицията заяви, че към 15 000 служители на реда са изпратени да охраняват митинга.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР