Тайфи Мекльов от Якоруда, който получи окончателна присъда за предоставяне

...
Тайфи Мекльов от Якоруда, който получи окончателна присъда за предоставяне
Коментари Харесай

Осъденият за ракията-убиец от Якоруда влезе в затвора


Тайфи Мекльов от Якоруда, който получи дефинитивна присъда за даване на отровна ракия, от която починаха четирима, а други 8 се натровиха, само че бяха избавени, през днешния ден влезе в пандиза в Бобов дол. Това заяви представителят на Окръжна прокуратура - Благоевград прокурор Аспарухова.

Решението на Върховен касационен съд, което удостоверява това на Софийския апелативен съд, към момента не е оповестено. Това се прави за наказаният да не разбере авансово и да се укрие.

Тази заран чиновници на Съдебна защита са извели Мекльов от вкъщи му и са го транспортирали до пандиза за изтърпяване на ефикасната присъда от 4,5 година

Трагедията в Якоруда се разигра към Коледа през 2015 г.  Тогава за няколко дни починаха шестима души, други 8 бяха настанени в болница и лекарите съумяха да спасят живота им. Срещу Мекльов бе повдигнато обвиняване, че е популяризирал - продал, подарил и заменил за заек отровната ракия.

Химическа експертиза сподели, че той е дал чист метилов алкохол, разбъркан с вода.

Окръжен съд- Благоевград призна Мекльов за отговорен за закононарушението, осъществено по несъобразителност и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за 5 година

Той бе съден да заплати на 16 цивилен ищци компенсации за претърпените неимуществени вреди за обща сума от 1 190 000 лева Съдът го осъди за гибелта на четирима от умрелите и го оправда за другите двама, тъй като не се потвърди, че те са взели от него ракията.

Апелативен съд- София понижи присъдата на 4,5 година и тя бе доказана дефинитивно от Върховен касационен съд. От нея ще се приспадне времето, в което той бе в ареста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР