Тъй като планираме второ лято на социално дистанциране, може би

...
Тъй като планираме второ лято на социално дистанциране, може би
Коментари Харесай

Как да пресаждате растенията си, без да ги убивате

Тъй като планираме второ лято на обществено разграничаване, може би ще се погрижите да превърнете терасата си в градина, като сте поръчали още няколко стайни растения. В края на краищата растенията са известни, че карат хората да се усещат по-щастливи и спокойни и даже могат да оказват помощ за пречистването на въздуха.
Но както всички положителни неща, растенията изискват работа, самообладание и внимание.
Пресаждането на вашето растение не значи безусловно промяна на саксията на обещано растение, а по-скоро промяна на почвата или сместа за засаждане , тъй като прясната почва значи нови хранителни субстанции.
Друга причина, заради която може да желаете да пресадите растение, е в случай че е станало прекомерно огромно за сегашната си саксия - т.е. има огромен корен. Ако корените на растението са заели цялото пространство и са почнали да порастват през дъното на саксията, е време за нов дом.
 3 растения у дома, които притеглят парите 3 растения у дома, които притеглят парите
Дoмaшнитe рacтeния нe ca прocтo някaквa укрaca нa интeриoрa и цeлтa им нe e прocтo дa ocвeжaт дaдeнo пoмeщeниe. Някoи oт тях ca cимвoл...
Пресаждането е стресиращо за растението, по тази причина се пробвайте да не го вършиме прекомерно постоянно. Оставете растението да ви приказва. То ще ви каже по кое време е готово за нов дом.
За да извадите едно растение от актуалната му саксия, обърнете растението встрани, дръжте го деликатно за стъблата или листата и потупайте дъното на съда му, до момента в който растението излезе.
Разхлабете корените на растението с ръцете си. Ако вашето растение има доста огромни корени - корените порастват в доста тесни кръгове към основата на растението - развържете корените допустимо най-добре и го подрежете.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР