Тъй като пандемията COVID-19 продължава да опустошава света, всяка индустрия,

...
Тъй като пандемията COVID-19 продължава да опустошава света, всяка индустрия,
Коментари Харесай

Пандемията опустоши козметичната индустрия

Тъй като пандемията COVID-19 продължава да опустошава света, всяка промишленост, компания и бизнес постепенно се научават да се приспособяват към новото държание на потребителите. Индустриите, които преди се радваха на пореден и резистентен напредък, в този момент са изправени пред нови провокации. Красотата и персоналните грижи са образец за такава промишленост, която се чака тя да се свие за първи път от над десетилетие.

Според данните, получени от Fraicheur, потребителското държание се е трансформирало доста, защото използването на козметични артикули е намаляла: 90% от дамите декларират, че употребяват малко или никакъв грим, до момента в който работят у дома. Потребителските разноски на дребно за козметични артикули също претърпяват внезапен спад (до 20%), което води до невиждана планувана загуба от 175 милиарда $ доходи.

Постоянният напредък е подписът на международната промишленост за хубост. Всъщност тя беше толкоз устойчива на стопански разтърсвания, че финансовата рецесия от 2007-2008 година имаше единствено нищожно влияние върху общите доходи. И въпреки всичко световната пандемия наподобява има доста влияние върху избрани браншове.

Промяната на потребителските привички понижава приходите за съвсем всички козметични артикули.

Пандемията на COVID-19 наподобява е трансформирала доста държанието на потребителите. Тъй като работата от вкъщи и доста понижената обществена интензивност се трансформират в новата норма, има по-малко аргументи да се купуват артикули за хубост и грижа за кожата. Процедурите за хубост като грим и други понижават, защото огромна част от потребителите би трябвало да работят от у дома.

Грижата за кожата и гримът претърпяват внезапен спад в търговията на дребно (-20%), като единствено персоналните грижи се оправят малко по-добре (-3%). Изглежда всяка наклонност сочи към прогнозите на McKinsey: огромна предстояща загуба на годишни доходи за промишлеността за хубост.

За първи път от десетилетия наподобява, че дълготрайната прелест на промишлеността за хубост е разтърсена. Как може да се възвърне по-бързо? Необходимо ли е изчакване за първото тримесечие на 2022 година? Отговорът се крие в дигитализацията на промишлеността.

Повечето промишлености бързо се насочват към фокусиране чисто върху онлайн продажбите, промишлеността за хубост напредва. За страдание персоналните съвещания са огромна част от процеса на продажби. Преместването на съвещания онлайн или премахването им напълно е длъжно да сътвори нови провокации и проблеми. Други основни аспекти на хубостта, като тестери за аромати, единствено затрудняват дигитализирането на продажбите.

И въпреки всичко нововъведенията в цифровото пространство са единственият метод за ускорение на възобновяване. Тъй като потребителите се насочват към извършване на покупки онлайн, играчите в промишлеността за хубост оповестяват, че продажбите им за електронна търговия са се удвоили или даже са се утроили.

Повече от една трета от потребителите декларират, че ще продължат да пазарят онлайн за артикули за хубост, откакто пандемията отшуми и магазините на дребно се отворят. В отрасъл, изправен пред провокации за електронната търговия и огромно желание за персонални продажби (продажбите на дребно преди Коронавирус съставляват над 70% от всички покупки), нововъведенията в цифровата сфера могат да обезпечат забележителна помощ и да оказват помощ за по-бързото възобновяване на бранша.

COVID-19 сложи промишлеността за хубост в невъзможност. Преместването онлайн се трансформира в нужда за промишленост, където продуктите изискват взаимоотношение и потребителите избират персонални съвещания. Доставчиците и производителите към този момент имат една цел: нововъведения. Измислянето на гениално решение, което да притегли нови и остарели клиенти, би било спестяващата берекет за тези, които се надяват на бързо възобновяване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР