Тъй като марките Opel и Citroen са част от мултинационалния

...
Тъй като марките Opel и Citroen са част от мултинационалния
Коментари Харесай

Fiat Topolino възроден като електрически квадроциклет – можете да го карате без книжка

Тъй като марките Opel и Citroen са част от мултинационалния авто тръст Stellantis, новият модел електромобил на Fiat предстоящо е единен със съществуващите Citroen Ami и Opel Rocks Electric – компактни транспортни средства за градска подвижност, които съгласно европейските закони, не изискват от лидера да има пълномощия за шофиране.

Както беше обяснено от изданието InsideEVs, Fiat сподели единственото изображение на Fiat Topolino, който заимства името си от именития стилен автомобил, създаван в Италия от 1936 до 1955 година Двуместният квадрицикъл ви разрешава да се движите по тесните градски улици на Стария свят със скорост до 45 км/ч, а неговата тягова батерия от 5,5 kWh би трябвало да е задоволителна за изминаването на към 75 км пробег. Поне “донорът “ Citroen Ami е с тъкмо такива характерности, макар че от Fiat не разкриват данни по отношение на опциите на възроденото Topolino. Единственият електродвигател е с мощ единствено 8 конски сили, което дружно с лимитираната скорост разрешава това транспортно средство да бъде класифицирано като четириколка, за която в Европа е задоволително да сте над 16 години и не е належащо да имате шофьорска брошура.

Италианският квадроциклет няма странични порти, а платненият похлупак може да се смъква, както при истинския Fiat Topolino. За да се движите из градовете на слънчева Италия, подобен набор от улеснения наподобява изцяло задоволителен. Преценката за интериорния дизайн е много сложна, само че евентуално е значително уеднаквен със Citroen Ami, с цел да разреши икономисване на бюджета. Предната част на каросерията е коренно модифицирана спрямо френския донор, защото дизайнерите е трябвало да реализират прилики с истинския Fiat Topolino и по-големия електрически Fiat 500 хечбек. Това е четвъртият електрически автомобил в гамата на Fiat.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР