Таванът на оживен столичен подлез се разпадна за пореден път.

...
Таванът на оживен столичен подлез се разпадна за пореден път.
Коментари Харесай

Срути се таванът на оживен столичен подлез

Таванът на многолюден столичен подлез се разпадна за следващ път. Срутването е поради течове от изобилните снеговалежи през уикенда.

От регион " Триадица " към този момент укрепиха структурата, само че по думите им належащият главен ремонт би трябвало да бъде подхванат от Столична община.

Висящи железни структури, плоскости и рушащи се бетонови фундаменти заплашват живота на преминаващите жители през подлеза на бул. " България " и бул. " Тодор Каблешков ".

Към момента таванът е обезопасен, само че няма гаранция, че сходно сриване няма да се случи още веднъж. Причината за огромните опустошения са значителни течове, за които се знае от години, само че главен ремонт на подлеза не се прави.

" Ние сме закрепили образно нещата. Със сигурност имаме някакви терзания за положението на структурата изпод, които до в този момент, като сме желали някакви отзиви от конструктори, са казвали, че не е трагично ситуацията ", съобщи инж. Христо Вълчанов, заместник-кмет по строителството на регион " Триадица ".

За живеещите в регион " Триадица " ужасяващата картина не е изненада. Тук от години жителите се оплакват от едни и същи проблеми - рухване на тавана, окаяно положение на пешеходния подлез и неработещи асансьори поради непрестанните течове и влагата, която прониква в структурата на оборудването. От това лято регион " Триадица " е разрешила казуса с асансьорите в този подлез, само че останалите проблеми към момента са налице.

" Това изисква по-сериозен план, който е обвързван с изолираност и може да включва затваряне на уличното платно. Това не е един доста елементарен развой. Предполагам, че това е забавило процеса толкоз време да не се случи нищо във връзка с течовете ", добави инж. Христо Вълчанов.

Последният по-голям ремонт тук е осъществен преди 7 години, само че даже тогава, той не обхванал главната структура на подлеза. Становището на регион " Триадица ", е че би трябвало да се направи по-сериозен план за ремонт на пешедония подлез, само че той не е в областта на районната администрация.

Мерките би трябвало да бъдат взети от Столична община, а тя е сигнализирана за казуса неведнъж, само че към този миг план за ремонт в подлеза няма.

Текст: Ния Прелджич
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР