Татяна Воложанина и Анна Келман ще се борят за квота

...
Татяна Воложанина и Анна Келман ще се борят за квота
Коментари Харесай

Ясно е кои грации ще се борят за квота за Младежката Олимпиада в Москва

Татяна Воложанина и Анна Келман ще се борят за квота за Младежките олимпийски игри на квалификацията в Москва, оповестяват от федерацията. Воложанина, която е от клуб Левски-Илиана завоюва последното контролно на националния тим – девойки (индивидуално), а втора се класира представителката на Чар ДКС Варна. По правилник класиралите се на първите две места грации завоюваха право да се борят за място на влиятелната конкуренция.

Елизбет Йовчева остана на третото място. По-рано тя прекара грипно заболяване и по тази причина не бе в оптимална форма. Вая Драганова пропусна инспекцията поради травма.

Квалификацията в Москва ще се организира на 12-15 февруари,като на нея могат да вземат участие по две гимнастички от страна, а квота може да вземе единствено една гимнастичка от страна.

Първите 18 класирали се в Москва ще заминат на Младежката Олимпиада, която ще се организира през месец октомври в Аржентина.

източник: facebook.com/BGRGfederation

Старши треньорът на народен тим - девойки (индивидуално) Силния Стойнева съобщи след края на контролното: „ Всички се показаха добре с оглед стадия на подготовка, най-хубавата ни гимнастичка при девойките Елизабет Йовчева за жалост изкара вирусно заболяване, което й попречи на тренировките и наруши моментната й форма “.

„ Все още се позволяват неточности, само че мисля, че двете девойки - Татяна Воложанина и Анна Келман - демонстрираха доста добра форма и предвид на цялостното им показване до в този момент на контролните считам, че ще се преборят за квотата за младежката олимпиада през есента “, приключи Стойнева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР