Тъщата на британския министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски икономист

...
Тъщата на британския министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски икономист
Коментари Харесай

Тъщата на Риши Сунак стана депутат в Индия

Тъщата на английския министър-председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, стана през днешния ден народен представител в индийския парламент като самопризнание за нейната работа в благотворителния отдел на международния софтуерен колос " Инфосис " (Infosys), на който брачният партньор ѝ Нараяна Мурти е съосновател, съобщи Франс прес.

Седемдесет и три годишната Судха Мурти, някогашна председателка на Фондация " Инфосис ", беше назначена в горната камара на индийския парламент, 12 от чиито членове се назначават от президента за шестгодишен мандат, а останалите, съвсем всички, се избират. По принцип с сходна чест се удостояват хора, които са мощно ангажирани в публичния живот.

Ръководената от Судха Мурти фондация е изключително известна с това, че е основала библиотеки в селските региони.

През 2009 година щерка ѝ Акшата се омъжва за Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир,, който в този момент е на 43 години, а през 2022 година става първият английски министър председател с генезис от Южна Азия, предава Българска телеграфна агенция.

Индийският министър-председател Нарендра Моди съобщи, че е " очарован " от назначението на Судха Мурти, оповестено от индийския президент Драупади Мурму.

Нейният " принос в разнообразни области, изключително в обществената активност, филантропията и образованието, е голям и въодушевяващ ", сподели той в известие в обществените мрежи.

" Много съм признателна за опцията да послужвам на нашата нация ", разяснява в обществената мрежа " Екс " Судха Мурти, която е инженер по обучение.

Съпругът ѝ Нараяна Мурти, чието чисто положение сп. " Форбс " прави оценка на 4,7 милиарда $, описа по какъв начин при започване на 80-те години на предишния век е трябвало да вземе пари назаем от брачната половинка си, с цел да започва " Инфосис ", понастоящем седмата по величина компания в Индия във връзка с пазарната капитализация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР