Тарторът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов лично ще се включи в

...
Тарторът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов лично ще се включи в
Коментари Харесай

Бойко лично при Корнелия за третия мандат, ще има ли сделка?

Тарторът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов персонално ще се включи в срещата на парламентарните обединения, на която ще се разиска ориста на третия мандат за държавно управление.

Това заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден в парламентарните коридори. Тя инициира сбирката, на която да се съберат партийните водачи, с цел да се схванат – ще има ли държавно управление с третия мандат, който президентът Румен Радев разпореди на левицата, или страната ще поеме още веднъж на предварителни избори. Обсъждането ще се организира в петък, от 11 часа, в една от залите на Народното събрание.

Реклама

Нинова не даде други елементи за срещата. Не е несъмнено, че всички обединения ще се включат. За „ Възраждане “ е несъмнено, че няма да вземат участие, защото националистите избират нови избори. Останалите дадоха по-скоро позитивни мнения за самодейността на Българска социалистическа партия.

На процедура обаче никой не се ангажира с поддръжка за кабинет с мандата на левицата. Вчера вечерта Националният съвет на Политическа партия, която е втората по величина групировка в Народното събрание, утвърди позиция, че ще се въздържи от поддръжка за такова държавно управление.

Герберите също не демонстрираха податливост да застанат зад Нинова. Борисов дори посъветва Нинова да се обърне към съдружниците на левицата в предишното – Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи. В партията на Ахмед Доган считат, че отиваме твърдо на избори. Демократична България е скептична, че левицата ще реализира нещо. В БВ са подготвени да беседват, само че слагат като категорично изискване подписването на съдружно съглашение.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР