Търсят се възможности и алтернативи за увеличаването броя на леглата

...
Търсят се възможности и алтернативи за увеличаването броя на леглата
Коментари Харесай

Търят варианти за увеличаване на леглата за лечение от COVID...

Търсят се благоприятни условия и други възможности за увеличението броя на леглата за за лекуване на COVID-19 в ​болниците от регионо. Това заяви зам.-директорът на ​РЗИ доктор Станимира Тананова след незабавно оперативно съвещание на Областния спешен щаб в Хасково.

" От наличните ​сега в района 243 кревати плюс 28 в интензивните отделения, запасът е 7-8 %, а при интензивните - още по-малък ", разяснява доктор Тананова. Тя добави, че личният състав е на края на силите си. По данни на здравната ревизия за последните две седмици растежът на новозаразените с ковид е 28 на 100. Падала и възрастовата граница и на приетите в болница, и при случаите с съдбовен край.

До ден-два лечебните заведения с COVID-19 отделения в региона би трябвало да показват своите планове за по-голям потенциал.

" От МБАЛ-Хасково, където има 13 свободни кревати, увериха, че могат да разкрият 30 нови кревати, само че казусът е неналичието на медицински експерти ", сподели зам.-областният шеф Виолета Желева. Тя прикани за привличане на доброволци от висшите медицински учебни заведения и изключително студенти от горните курсове.

Директорът на епидемиологичния отдел в РЗИ доктор Снежана Иванова означи, че скочилият 2,5 пъти интерес към имунизирането при въвеждането на зелените документи в този момент още веднъж е понижен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР