Търсите ли начин да включите повече натурални съставки в грижата

...
Търсите ли начин да включите повече натурални съставки в грижата
Коментари Харесай

Тайни за красота от Индия

Търсите ли метод да включите повече натурални съставки в грижата за хубостта си? 

Тогава има какво да научите от методите, на които някои от най-магнетичните дами в света се доверяват от епохи. Красотата на индийките е пословична, а тяхната философия е доста елементарна – те употребяват всичко, което им е дала майката природа. Без странични резултати, без лъжливи обещания и с резултат, който ще ви изненада.

Ето главните естествени средства, които имат основна роля в техния beauty обред:

Розова вода

Всъщност тук индийките не ни оферират нищо ново, в противен случай. Ако има нещо, с което България е позната измежду козметичния отрасъл по целия свят това е неповторимото розово масло. Българката добре познава луксозните свойства на розовата вода – успокоява, тонизира, омекотява и прави кожата сияйна. Препоръчваме ви да пъхнете дребна спрей бутилчица с този естествен тоник в чантата си и да го превърнете в наложителна част от козметичния си несесер. Ако замените тоника с розова вода, след малко време ще установите какъв брой добре ще се почувства кожата ви.

Куркумата е нещо необикновено, споделят индийките. Те си вършат домашна маска, която се назовава Uptan или Ubtan. Може да ползвате тази маска когато и да е на годината, само че традицията в Индия и Пакистан е да се употребява и в бюти ритуалите на бъдещата младоженка преди сватбата. Смята се, че куркумата е лечебно средство, което почиства кожата и я омекотява, изравнява тена.

Съставки:
2 с.л. брашно от нахут
щипка куркума
щипка смляно сандалово дърво
1 с.л. розова вода
1 с.л. мляко

Смесете всички съставки, ще се получи паста с леко жълтеникав цвят. Нанесете на лицето и я оставете, до момента в който изсъхне(15-20 минути). Изплакнете с топла вода.

 Тайни за хубост от Индия

Масла

В последните години маслата се трансфораха в наложителна част от ритуала на всяка съвременна жена. Неведнъж сме говорили за другите им приложения за хубава кожа, здрава коса, нокти.

Кокосово масло

Бляскавите си коси индийките реализират с кокосово масло, което те харесват изключително доста. Най-лесната терапия с кокосово масло се прави преди да измиете косата си. Гребнете малко кокосово масло, разтъркайте го в ръце, с цел да го затоплите, нанесете го по скалпа и го разнесете хубаво с гребен. След това постойте за към час на слънце, с цел да попие хубаво. Резултатът е плътна, здрава, лъскава коса.

Масло от синапено семе

Жените от Индия употребяват маслото от синапено семе, с цел да подтикват растежа на косата, за хидратиране и искра. То е цялостно със селен, антиоксидант, който пази клетките; с омега-3 мастни киселини, които подхранват кичурите от вътрешната страна навън; с протеин, който е витално нужен за растежа на косъма.

Лимони

И ние го познаваме като натурално средство за избелване на кожата. Разрязвате лимона на половина и натривате в кожата на лицето. А кората може да употребявате като ексфолиант.

Къна

Къната е била огромна работа в Индия. Използват я да боядисват косата си, несъмнено, а за разлика от химическите бои, къната не поврежда косата. Вместо това заздравява, прибавя текстура, размер и искра, а може да помогне и при пърхот.

Аромат

Лимонов, портокалов цвят, гардения – разпръснати из къщата те ще оставят своето благовоние и не ви трябват ароматизатори.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР