Търсите естествен начин да подобрите здравето на вашата кожа? Тайната

Търсите естествен начин да подобрите здравето на вашата кожа? Тайната ...

Ето как да използвате кокосово масло върху лицето си.

Търсите естествен начин да подобрите здравето на вашата кожа? Тайната може да се крие в кухнята: кокосово масло. Изследвания са установили, че кокосовото масло може да е точно това, от което се нуждае кожата ви.
Само част от нещата, които то прави са:
* Намалява възпалението;
* Спира увреждането на свободните радикали;
* Подпомага за предотвратяване на инфекция.
И е факт. Голяма част от хората се кълнат в кокосово масло, изтъквайки използването му като естествен овлажнител, особено за лицето. Кокосовото масло е достатъчно нежно, за да се използва дори около чувствителни зони като под очите и върху устните.


Как да използвате кокосовото масло върху лицето си?
Тъй като кокосовото масло е все пак мазно, препоръчително е да го използвате вечер, за да избегнете прекомерното омазняване. Ето как:
1. Втечнете една супена лъжица кокосово масло, като го разтривате леко между ръцете си. Втечненото масло ще има копринена, лека текстура.
2. Намажете лицето и шията си. Можете също да използвате кокосово масло на гърдите си и на други сухи участъци от тялото.
3. Внимателно отстранете всички дебели остатъци с мека тъкан. Не използвайте памучни тампони, тъй като те ще залепят маслото на лицето ви.
4. Оставете лек слой кокосово масло върху кожата си за една нощ.
5. Избягвайте попадането на кокосово масло в очите, тъй като това може да направи зрението ви временно замъглено.
Кокосовото масло може да се използва и като средство за отстраняване на грим, преди да го използвате като нощен крем. Просто следвайте тези същите стъпки два пъти. Използвайте веднъж за нежно премахване на грима и веднъж, за да оставите леко покритие върху кожата си.
Когато търсите кокосово масло, винаги избирайте органично, за да сте сигурни, че кожата ви ще получи най-доброто.

Източник: actualno.com