Търсенето с Google ще се обогати значително с помощта на

...
Коментари Харесай

Google също добавя AI чатбот в търсенето


Търсенето с Гугъл ще се обогати доста благодарение на изкуствен интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Търсенето в интернет с Гугъл също се снабдява с инструмент като ChatGPT, който Microsoft внедри в Bing и браузъра Edge. Изкуственият разсъдък ще даде на потребителите разнообразни гледни точки по всевъзможни въпроси

Гугъл незабавно реагира на новината от през вчерашния ден, че търсачката Bing на Microsoft е усъвършенствана благодарение на изкуствен интелект. Интегрирането на AI чатбот в най-популярната търсачка ще помогне на потребителите да получат изчерпателни отговори на огромно многообразие от въпроси – напряко в резултатите от търсенето.
още по темата
На особено събитие в Париж интернет колосът разгласи, че скоро потребителите ще могат да задават всички въпроси, които ги интересуват, напряко в лентата за търсене, а генеративният AI ще им даде отговор.

Освен това отговорът ще бъде многостранен, в случай че въпросът допуска няколко гледни точки или разновидности за отговор. Ще бъдат предоставени и връзки за повече детайлности. В допълнение, потребителите ще имат опция да задават уточняващи въпроси, чийто лист ще бъде препоръчан под отговорите.

Всичко това прави инструментът на Гугъл конкурентен на извънредно известния ChatGPT, който образува основата на новото търсене в Bing. Както се разбра през вчерашния ден от събитие на Microsoft, търсачката Bing е способна да предлага генерирани от AI отговори на разнообразни въпроси, въпреки и с ограничавания.

По-рано тази седмица Гугъл показа личен AI бот, наименуван Bard, който e по- непосредствен аналог на ChatGPT. Докато последният е основан на езиковия модел GPT-3.5, решението на Гугъл е построено върху огромния езиков модел LaMDA, който скоро ще стане наличен за външни разработчици и корпоративни клиенти.

Гугъл не посочи по кое време тъкмо неговата интернет търсачка ще се снабди с AI чатбот, като означи сбито, че това ще се случи „ скоро ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР