Търсенето на т.нар. всесезонни гуми се засилва все повече и

...
Търсенето на т.нар. всесезонни гуми се засилва все повече и
Коментари Харесай

ADAC: Най-добрите всесезонни гуми

Търсенето на така наречен всесезонни гуми се ускорява от ден на ден и производителите на гуми стартират да обръщат много по-сериозно внимание на този вид гуми. С най-голяма известност всесезонните гуми се употребяват измежду притежателите на компактни коли с по-малка мощ. Именно заради тази причина немците от ADAC вземат решение да тестват качествата на всесезонни гуми с размери 175/65 R14, които са създадени през 2018 година.

Германският авто клуб ADAC прави тест на девет модела всесезонни гуми. Немците съпоставиха гумите Continental AllSeasonContact, Firestone Multiseason, Goodyear Vector 4Seasons gen-2, Hankook Kinergy 4S H740, Maxxis Allseason AP2, Michelin CrossClimate, Nexen N'Blue 4Season, Nokian Weatherproof и Vredestein Quatrac 5. За страдание нито един от деветте модела не получава оценка "отлични ". С най-слабо изхабяване са избрани гумите Nokian Weatherproof.

Четири от показаните всесезонни гуми са удостоени с оценка "удовлетворителни ", а останалите са охарактеризирани, като "посредствени ". За най-голямо общо удивление първата позиция се печели от всесезонните гуми с марка Nexen. Continental, Goodyear и Nokian са другите три марки, спечелили оценката "удовлетворително ", а Firestone, Maxxis, Vredestein, Hankook и Michelin са избрани като "посредствени ". Крайното нареждане на всесезонните гуми от теста на ADAC наподобява по този начин:

"удовлетворителни "
1. Nexen N'Blue 4Season
2. Continental AllSeasonContact
3. Goodyear Vector 4Seasons gen-2
4. Nokian Weatherproof


"посредствени "
5. Firestone Multiseason
5. Maxxis Allseason AP2
5. Vredestein Quatrac 5
8. Hankook Kinergy 4S H740
8. Hankook Kinergy 4S H740

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР