Търсенето на работа и търсенето на служители в днешни дни

...
Търсенето на работа и търсенето на служители в днешни дни
Коментари Харесай

Пощенска банка – топ работодател и носител на редица HR отличия

Търсенето на работа и търсенето на чиновници в днешни дни е развой, в който подборът се случва в двете посоки. Хората от ден на ден (и с право) имат условия към компанията или бизнеса, с който ще се обвържат, интересуват се от неговата известност, дълготрайни проекти, опциите за израстване и образование, както и обществените придобивки, които биха получавали като чиновници.

Много по-лесно би се случвал този развой, в случай че кандидатстващите за работа при съответен шеф могат да се срещнат авансово с неговите характерности и достижения и още преди да отидат на изявление, към този момент знаят за какво желаят да станат част от неговия екип.

Затова и стартирахме плана Top Employers , който има за цел да показа пълноценно едни от най-хубавите компании в България и да даде скъпа информация за всеки, който обмисля да изпрати документите си за разглеждане от HR експертите в някоя от тях.

Първият шеф, който се показва в тази акция, е Пощенска банка – притежател на редица български и интернационалните награди за топ шеф, а също по този начин и бизнес, който се развива в крачка с времето освен във връзка с клиентите си, само че и на чиновниците. Със своя новаторски метод и нововъведение финансовата институция несъмнено е компания, която напоследък прекатурва визиите за банката като консервативно място за работа.

Развитието на човешките запаси в системата на Пощенска банка минава на напълно ново равнище през 2022 година, когато там е основана интегрирана система от нови цифрови решения (за привличане и ръководство на таланти) с фокус върху геймификацията и персонализираното прекарване. Всички тези решения и нови принадлежности взаимно се допълват и са потребни както за претенденти и чиновници, по този начин и за HR екипа.

Част от тези цифрови решения са в действителност новаторски канали за връзка с претенденти и чиновници –   кариерен уебсайт с игровизация, кариерен чатбот във Viber, геймифицирана VR апликация за онбординг на нови чиновници, новаторски канал за асортимент в Instagram и други

Пощенска банка е първата компания в България, която основава кариерен чатбот във Viber – едно от топ 10 най-сваляни приложения в света, което се употребява от 94% от потребителите в България. Чатботът SKY by Postbank е справочник във вселената от кариерни благоприятни условия, който може да ви помогне в избора на свободна позиция в Пощенска банка, ще ви праща информация и разгласи за стаж и работа, ще ви провокира и насочва да откривате най-важното за вас и повече за Пощенска банка като шеф.

Можете да го пробвате още в този миг или непосредствено във Viber, като потърсите: „ Пощенска банка кариери “ и се убедите сами в неговите качества.

VR приложението пък показва Пощенска банка като шеф по интерактивен метод. Чрез разнообразни куизове и игри във виртуална среда  можеш да се запознаеш с полезностите, придобивки за чиновниците, премиите, работната среда, благоприятни условия за образование, развиване, любопитни обстоятелства и потребна информация. Апликацията прави компютърно генерирана симулация на тематично свързани с банката 3D обекти и среди за едно вдъхновяващо виртуално странствуване в света на компанията като шеф. Не инцидентно през 2023 година планът печели премия за Employer Branding иновация за това, че употребява технологията на виртуалната действителност по друг и забавен метод, който се отличава точно с използване на геймификация във виртуална среда (за разлика от общоприетия метод за потребление на VR в бизнеса най-много посредством 360 градусови видео разходки и пасивно показване на корпоративна информация).

Пощенска банка залага и на един по-различен, по-смел и по-атрактивен интерактивен кариерен уебсайт с добавена стойност за претендентите. Сайтът се отличава с цифрова геймификация в кариерната, която провокира кандидидатите със самобитно „ интергалактическо странствуване “. Куиз-играта е непосредствен до младото потомство, ангажиращ и потребен метод, по който банката демонстрира какъв вид чиновници търси и по едно и също време с това оказва помощ на потребителя да дефинира своите кариерни желания, умения и полезности, след което го насочва с видео разгласи към подобаващи свободни позиции по отношение на личностния му профил. Всеки, който „ се провокира “, без значение дали ще кандидатства за позиция, може да научи повече за себе си и за подобаващите за него позиции.

Геймифицираното странствуване в Пощенска банка продължава и откакто станете неин чиновник, когато ще имате собствен персонализиран портал за електронно образование и ваша самостоятелна пътека за развиване по отношение на позицията ви. Ще можете да ползвате интерактивен симулатор за противоположна връзка с ChatGPT и други забавни геймификации, които ще създадат процеса на учене по-лесен, забавен и ефикасен.

По отношение на обществените мрежи, Пощенска банка също е модернист. В Instagram компанията пусна концептуално нов канал за асортимент, тъй че да притегли стажанти и евентуални чиновници, които употребяват точно тази обществена мрежа. Там младежите могат да аплайват за стаж бързо и елементарно с Instagram CV единствено с 3 фотоси или стори. И още нещо – Пощенска банка е първата банка в България, която сътвори собствен Тик ток канал в известната обществена мрежа.

Всички тези нововъведения разумно водят и към българско и интернационално самопризнание. Финансовата институция, която е измежду най-големите работодатели у нас, през 2023 година получи оценката " (Top Employer) в България от интернационалния самостоятелен Top Employers Institute, който сертифицира най-хубавите места за работа в света.

Признанието е получено след подробен мониторинг на процесите в компанията през миналата 2022 година. Той е открил, че банката има новаторска визия и високи стандарти при използването на международно одобрени работодателски практики в ръководството на човешките запаси, грижата за хората, изискванията на труд, стратегиите за личностно и професионално развиване на чиновниците и други

Наградата е още по-ценна и поради обстоятелството, че Пощенска банка е първата компания от групата на Eurobank, която получава признанието “Топ шеф ”. Top Employers Institute пък е основан преди повече от 30 години, като до момента е сертифицирал над 2000 компании от над 120 страни.

Грижата за чиновниците печели още награди за Пощенска банка, освен това интернационалните - на влиятелния конкурс бизнесът е отличен в мощно конкурентните категории: „ Използване на цифрови технологии “ („ Use of Digital “) и „ Преживяване на претендентите “ („ Candidate Experience “).

Тези награди са действително самопризнание за уговорката на Пощенска банка, която е и единствен победител от България, в използването на новаторски тактики и сполучливи работодателски практики. е премия, която се присъжда на организации, разрастваща работна атмосфера, която подтиква цялостния капацитет на своите чиновници.

И в случай че си мислите, че с това престижните  оценки за финансовата институция се изчерпват, доста се лъжете. Всъщност през 2023 година Пощенска банка е спечелила над 10 влиятелни награди за своите нововъведения и планове в областта на човешките запаси, грижата за чиновниците и ръководството на работодателския бранд. Сред тях са също премията в категория „ Технологии в ръководството на човешки запаси “, Employer Branding Awards (b2b media) в категориите Excellence in Teamwork 2023 и Employer Branding Innovation 2023.

През тази година  банката  е измежду огромните спечелили и в състезанието за най-хубав шеф в България –, тъй като е компанията с най-вече златни награди – цели четири. Признанията са в едни от най-атрактивните и оспорвани категории на състезанието тази година: „ Най-добър шеф ” в секторите „ Банкиране ” и „ Финанси ”, „ Използване на технологии в HR ”, както и за „ HR екип “.  Наградите са за новаторските и изобретателни решения за привличане, образование, ръководство и развиване на гении, както и за екипа на банката, който стои зад тях. Компанията получава също пето отличие и в общата и най-оспорвана категория “Най-добър шеф за 2023 година ”

Всичко изброено дотук потвърждава, че финансовата институция се отнася извънредно съществено и съответно към намирането и ръководството на човешки запаси във времена, в които чиновниците прекарват доста повече време в цифрова среда, водят динамичен живот и имат условия към работодателите. Фокусът на Пощенска банка е ориентиран към нейните сегашни и бъдещи чиновници и желанието на банката е да бъде точно това работно място, което обезпечава както провокации, по този начин и атрактивни условия, носещи задоволство на самостоятелно и екипно равнище.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР