Търсенето на имейл с указания от шефа ви, адрес на

...
Търсенето на имейл с указания от шефа ви, адрес на
Коментари Харесай

Google актуализира Gmail пощата с AI, за да я направи много по-бърза

Търсенето на имейл с инструкции от шефа ви, адрес на остарял другар или бордната карта за самолетния ви полет към този момент ще става доста по-бързо и елементарно, разгласи Гугъл.

Компанията е направила актуализация с изкуствен интелект на Gmail.

Така през идващите 15 дни крайните консуматори ще стартират да виждат " най-хубавите резултати ", когато търсят в пощенските си кутии, които ще се намират над раздела " всички резултати ", заяви CNBC.

В обява в блога си, Гугъл назова функционалността " мощно мечтана " и написа, че тя ще бъде налична за всички притежатели на сметки и клиенти.

Новата категория се подхранва от моделите за машинно образование на Гугъл, които ще проучват термина за търсене, най-новите имейли и " други съответстващи фактори ", с цел да дефинират кои известия се смятат за най-подходящи за поръчката, обясниха от Гугъл.

Това е най-актуалната вест от поредицата стратегически промени в услугата за е-поща, в това число противоречива актуализация на политиката за неактивни сметки през май, напомня  CNBC.

Според новите правила, откакто даден акаунт в Гугъл не е употребен в продължение на две години, компанията може да го изтрие, в това число цялото му наличие и данни.

През февруари Гугъл приключи внедряването на новия интерфейс на Gmail за всеки консуматор, като продуктът се отличава с нов дизайн и подчертава върху нови разнообразни принадлежности.

Стратегическите промени евентуално са в сходство с неотдавнашните ограничения за понижаване на разноските на Гугъл и проектите на основния изпълнителен шеф Сундар Пичай да направи компанията " с 20% по-продуктивна ".

По време на последното си заседание за приходите на Alphabet, ръководителите на компанията разискаха проектите си за разпределение на запаси в области, включващи изкуствен интелект и търсене, а основният бизнес шеф Филип Шиндлер акцентира " способността на търсачката да обезпечава измерима възвръщаемост на вложенията в несигурна среда ".

Още преди месец Гугъл разгласи, че ще употребява AI и за помощ при писането на имейли в Gmail.

При демонстрацията на продукта „ Help Me Write “, който употребява подтекст от предходни известия, с цел да сътвори ново, Гугъл сподели по какъв начин инструментът написа текст за цялостно възобновяване на сумата от самолетна компания.

Настройките разрешават генерирания текст да бъде по-дълъг или по-кратък.

Припомняме, че Гугъл към този момент показа PaLM 2 - най-новия си и най-мощен LLM, подготвен въз основата на масиви от текстови данни, който може да дава отговори, сходни на човешките, при задаване на въпроси и команди.

Инструменти, захранвани от PaLM 2 ще могат да разрешат на рекламодателите да генерират свои медийни активи и да оферират видеоклипове на основателите на YouTube, добавя CNBC.

Гугъл също по този начин тества PaLM 2 за наличие към младата публика в YouTube. Компанията употребява технологията, с цел да опитва с опцията за даване на пет оферти за видеоклипове въз основа на тематики, които наподобяват подобаващи.

Амбициите на компанията в софтуерната конкуренция за опциите на изкуствения разсъдък се включиха и в  нов метод на търсене за потребителите зад Океана, основан на AI.

При него търсачката ще обобщава отговорите вместо да се постанова потребителите да кликат върху няколко връзки, с цел да получат информация. Най-новите AI модели за търсене ще оферират съпоставения на артикули и даже страници за извършване на покупки.  

Гугъл сподели по какъв начин новият артикул, наименуван Converse, може да подкрепи търсенето на нов велосипед или планирането на фамилно пътешестване, показва CNBC.

Продуктът е част от новата тактика на компанията - Search Generative Experience или SGE.

Converse също по този начин ще предложи „ режим на диалог “, посредством който потребителите могат да „ задават “ следващи въпроси.

Търсачката обаче ще заобикаля обобщаването на изключителни вести, да вземем за пример и всеки „ факт “, който неговият AI показва, ще се ревизира два пъти от Гугъл, преди потребителят да го види в Chrome или в мобилното приложение на Гугъл, показва Fast Company.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР