Търпеливо изчаках изказванията на групите и все по-неясен става въпросът

...
Търпеливо изчаках изказванията на групите и все по-неясен става въпросът
Коментари Харесай

Деси Атанасова шашна от трибуната, поиска и втора оставка още днес: Демонстрирате нестабилност!

Търпеливо изчаках изявленията на групите и все по-неясен става въпросът с какво през днешния ден този спор способства за страната, за жителите, за разговора, за решенията за рецесиите.

Това съобщи от парламентарната естрада депутатът от ГЕРБ и водач на ПГ Десислава Атанасова.

„ Още един неприличен ден за българския парламент и за българския парламентаризъм. Стигна се до такава степен, че се показва прочувствена неустойчивост от най-високата естрада в българската страна от хора, които имат самочувствието, че могат да вземат решение рецесии, да ръководят страна, да имат решения, да са смяна “, сподели тя.

„ Този спор стартира с лексика, която по-скоро мога да дефинира като лексика за почистване на вътрешнокоалиционни връзки. Това беше срамно и грозно и през днешния ден способства за по-голямото доверие в партиите и българската политическа система “, изясни тя.

По думите й доста се приказва за морал и кой може да дава морални оценки:

„ Как ли не бяха наричани народни представители в днешния ден – мафия, задкулисие. Говореше се за пари, мръсни пари, незаконни схеми, за поръчково почистване на сметки. За това в действителност се приказва от няколко дни. Моралът постоянно се употребява за оправдание. Последните две години пък напълно постоянно “, счита тя.

Според нея историята ни учи, че най-зловещите издевателства също са се правили с морални съображения. Това, което през днешния ден видяхме в българския парламент, бе безчинство против демокрацията “, сподели Атанасова.

По думите й се намираме в обстановка, в която днешният спор не разяснява процедурата, нарушаванията и претекстовете за желаната оставка на Никола Минчев. „ Коментират се други наслоени несъгласия. Стигна се до такава степен да има заигравка с етническата карта. Това е неприемливо и невиждано “, счита Атанасова.

„ Много от вас споделиха, че господин Минчев е най-младият ръководител на Народно събрание. Не е! Имало е по-млади от него и младостта не е недостатък. Димитър Тончев, както и Стамболов са заемали тази позиция по-млади. Много от вас споделиха, че господин Минчев е съвършен и брилянтен. Не оборвам вашата оценка, вие сте негови сътрудници. Имате право на нея. Само ще кажа, че и тук виждам известна неправилност. Той има едно изявление от парламентарната естрада, от което не можем да преценим какъв брой брилянтен правист е той “, попита Атанасова.

„С какво през последните 6 месеца бихме запомнили ръководителя на българския парламент “, запита тя.

По думите й Мичнев е ръководителят, който е сложил решетки на входа на българския парламент.

„ Той най-вероятно след известно време, минути или час няма е ръководител на българския парламент. Във вчерашния ден вие погазихте правилника за активността и работата на Народно събрание.

През тези шест месеца го правехте редовно, въпреки със силата на болшинството да успявахте по три пъти да гласувате най-различни решения, да намирате процедурни благоприятни условия за едно или друго.

Смятам, че днешният избор освен ще е проява на друго болшинство. Той ще е урок за вас и за вашата парламентарна група. Вероятно ще имате място и в идващия парламент.

Днешният спор обаче стана толкоз жив и ослепителен, на моменти даже жесток, от позиция на чисто човешките връзки, тъй като едно нещо по време на дебата беше правилно – думата рецесия “, сподели тя.

„ Много ще улесните българския парламент, в случай че през днешния ден гласуваме две оставки – тази на Минчев, и тази на вашето държавно управление, господин Петков “, приключи Атанасова.

Вигенин пък вметна: „ Днес не може, даже и да желаеме, остава си за другата седмица “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР