Търновката Калина Караянева получи щедро наследство от своята шефка холандка,

...
Търновката Калина Караянева получи щедро наследство от своята шефка холандка,
Коментари Харесай

Като във филм: Търновката Калина отиде в Холандия да изкара много пари, започна с кошмар, но намери добра шефка и вече е богата!

Търновката Калина Караянева получи обилно завещание от своята шефка холандка, на която пособия в семейството повече от 10 години. Нашенката спечелила обичта на дамата със своето усърдие, уместност и почтеност.

В знак на признателност чужденката завещала един от парцелите си на 38-годишната болярка. Тя от своя страна обаче към момента не е сигурна какво ще прави с къщата и дали ще остане да живее в Холандия, защото пребиваването зад граница я откъснало от приятелите в България, а връщайки се вкъщи пък, няма кой да я посрещне с изключение на сестра й, тъй като Калина не съумяла да сътвори свое семейство, написа " Борба ".

Навремето нашенката отпътувала за Холандия, защото дълго време била безработна и не желала да се труди за жълти стотинки. Познати я насочили към работа в птицеферма в Страната на лалетата и тя тръгнала натам. Била привлечена от високото възнаграждение и опцията да опитва шанса си отвън България. Това, на което попаднала обаче, радикално се различавало от упованията й.

Работодателят принуждавал личния състав да работи повече от 12 часа, а в почивните дни се работели гратис, в случай че не били приключени дилемите през седмицата. Не след дълго напуснала и инцидентно попаднала в дома на отзивчиво холандско семейство от град Волендам.

Фамилията я наела за домашна помощница, а отговорностите й включвали готвене, почистване, пране, гладене, извършване на покупки и грижа за домашните любимци – две кучета. Калина поддържала домашния уют на тричленно семейство, което обикнала като свое. Фамилията имала единствено едно дете – момче, което пораснало и основало свое семейство, а двамата съпрузи останали сами в компанията на търновката.

През 2013 година мъжът умрял, а година по-късно дамата се разболяла. Състоянието й се влошило, в резултат на което получила нарушаване в зрението. Синът й идвал постоянно да я посещава, носел й обичаните бонбони и чай и бил спокоен за нея, защото Калина полагала всички нужни грижи, с цел да се усеща добре майка му.

Повече от две години холандката била на легло и споделяла всичко с вярната си домашна помощница. Жената не поискала болногледачка или здравно лице, което да й оказва помощ, тъй като имала огромно доверие на търновката и била привикнала доста с нея.

Преди към 3 месеца шефката на Калина умряла и нашенката към този момент нямало какво да прави в дома, където работела над 10 години. Събрала си багажа и се изнесла. Била икономисала задоволително през годините, с цел да не се тормози за пари за прочут интервал от време.

Синът на умрялата обаче я потърсил по телефона неотдавна и й съобщил, че майка му е завещала една от къщите, които фамилията било купило по време на младостта си. Калина в началото отказала да одобри, само че той настоял, тъй като това била последната воля на майка му. Така тя се съгласила да стане притежател на парцела.

Младият холандец даже предложил на 38-годишната жена да й помогне да се придвижи в новия си дом, да й даде рекомендации и да й потърси работа. Все още обаче нашенката не е взела решение какво ще прави от тук нататък в Холандия. Тя се колебае дали да продаде парцела и с парите да си купи жилище в България, или да остане там вечно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР