Тържественото честване на националния празник на България – 3 март,

...
Тържественото честване на националния празник на България – 3 март,
Коментари Харесай

Тържествено честване на Националния празник на България започна на Шипка

Тържественото честване на националния празник на България – 3 март, и 145-ата годишнина от Освобождението стартира на връх Шипка. Началото на честванията беше обещано с осъществявания на хора на музикалната лаборатория за индивида „ България пее " на маестро Йордан Камджалов при тържествения метод към Паметника на Свободата. 

Служебният министър-председател Гълъб Донев, който взе участие в отбелязването на празника, ще одобри почетния часовой по-късно. Честването продължава със заупокойната молитва в памет на починалите воини, отслужена от Великотърновския митрополит Григорий. Премиерът взе участие и в ритуала по полагане на венци и цветя пред Паметника на свободата. 

Стотици българи от двете страни на Балкана се изкачиха по стъпалата към историческия монумент, с цел да отдадат респект към починалите за Освобождението на България. 

Честванията по случай националния празник на Република България са проведени от Община Габрово. 

В София президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова вземат участие в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния боец, където се отдава респект пред паметта на починалите за свободата на България. 

 

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР