Тържествено, с много емоция започна днес 56-ата академичната година в

...
Тържествено, с много емоция започна днес 56-ата академичната година в
Коментари Харесай

Кметът Иван Протних присъства на откриването на академичната година в МУ – Варна

Тържествено, с доста страст стартира през днешния ден 56-ата академичната година в Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ във Варна. На откриването участваха кметът на Варна Иван Портних, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, заместник-областният шеф Илиян Карагьозов, началникът на Военномедицинската академия проф. Венцислав Мутафчийски, шефове на лечебни заведения, представители на съсловни организации, студенти и родители.

„ За мен е чест и наслаждение да съм тук на откриването на новата академична година в Медицинския университет. Това е академична територия, която е пример за образованието на младежите и покрива всички международни стандарти, като образова бъдещите млади експерти по добър и новаторски метод “, съобщи при поздравлението си кметът Иван Протних. Той благодаря на управлението на университета, по тази причина че способства в извънредно висока степен за одобряването на Варна като учебен център и слагането на града на международната карта на образованието.

„ Скъпи студенти Вие сте нашия капитал, вие сте лицето на Европейската младежка столица. Сигурен съм, че взаимно с управлението на университета, ще успеем да осъществяваме задоволително доста начинания, с цел да създадем града ни още по-привлекателен и по-модерен, а университетът – по-добър образец освен в народен, а в интернационален мащаб. Работим, с цел да създадем условия освен да избирате Варна като място за своето обучение, а и да имате условия да се реализирате тук в морската столица. Пожелавам спокойна, ползотворна и сполучлива академична година “, съобщи кметът.

„ Добре пристигнали в най-динамично развиващия се и съвременен Медицински университет в страната. С прекрачването на този предел, Вие ставате част от нашето академично семейство и вършиме решителна крачка към бъдещото си развиване “, обърна се към студентите ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов. Началникът на Военномедицинска академия проф. Мутафчийски добави, че в действителност варненският Медицински университет може да се назова най-динамично разрастващ се, с помощта на упоритостите на управлението и все по-високите цели, които си слага.

1400 първокурсници, измежду които 300 задгранични студенти, ще стартират образованието си в МУ. Най-добрите от тях през днешния ден алегорично бяха облечени в бели престилки и поставиха своята първа клетва за започване на образованието си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР