Тържествено посрещане на националите от ТСК - Русе, взели участие

...
Тържествено посрещане на националите от ТСК - Русе, взели участие
Коментари Харесай

Русе посрещна европейския шампион Ангел Русев с шампанско и торта

Тържествено посрещане на националите от ТСК - Русе, взели присъединяване в Европейското състезание по повдигане на тежести, се състоя в подготвителната зала на клуба в Спортен комплекс „ Ялта “, съобщи кореспондент на БГНЕС. Много поздравления имаше за четирикратния първенец на Стария континент Ангел Русев, за носителя на сребърен и бронзов орден Джан Зарков и за съотборничката им Рени Русева. Четвъртата състезателка и бронзове орден в изхвърлянето Надежда Мей-Нгуен отсъстваше.


" За мен не беше изненада. Представихме се доста добре с Джан Зарков. Нямах никакъв проблем, много лесна купа. Предстои международна купа, която е подготовка за олимпийските игри. Тя е след месец и половина в Пукет, Тайланд. Там се стремим да направя дуел от 294 кг, защото ще съм в горната категория. Това ще ми даде късмет за олимпийските игри ", сподели Русев.

Председателят на клуба проф. Кирил Панайотов поздрави щангистите от Русе за сполучливото им показване и насладата, която донесоха на цяла България. Специални благодарности за работата си получиха и двамата треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

" Титлата е заслужена и предстояща. Не е мъчно да се отглеждат първенци, тъй като когато има схващане сред играч и треньор, нещата се получават по приятния метод ", сподели Радослав Атанасов.

И в случай че златото на Ангел Русев бе предстоящо, то огромната изненада бяха медалите на Джан Зарков в същата категория, което го дефинира като огромната вяра на българските щанги. ТСК - Русе още веднъж е преди всичко с триумфите си на Европейското състезание, а в този момент огромната цел е класиране за Олимпиада на Ангел Русев, който ще има 40 дни да се върне в по-високата категория.

Талантливите спортисти бяха отличени за достиженията си с грамоти от регионалната администрация, а проф. Панайотов получи плакет за заслугите си. Поздравителни адреси бяха връчени и от името на кмета Пенчо Милков. Следващата седмица състезателите ще бъдат наградени и с парични награди.

Ангел Русев разяснява и обстановката в националния тим по повдигане на тежести.

" В момента никой няма пари за безусловно нищо. Доста сме зле, само че мисля, че по-скоро нещата ще се оправят ", сподели европейският първенец.

За посрещането на медалистите бяха приготвени торта и шампанско, което по традиция бе отворено от първенеца Ангел Русев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР