Тържествено посрещане на китайската Нова година ще се състои днес

...
Тържествено посрещане на китайската Нова година ще се състои днес
Коментари Харесай

Тържествено посрещат китайската Нова година в Института "Конфуций" към СУ

Тържествено посрещане на китайската Нова година ще се състои през днешния ден от 17.00 часа в Института "Конфуций " към Софийския университет "Св. Климент Охридски ", заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Институтът "Конфуций " към СУ се намира на бул. "Александър Стамболийски " 82 и там ще бъде посрещната тържествено Годината на кучето по китайския календар. На тържеството гостите ще могат да се срещнат с обичайните традиции, с които се отбелязва годишният пролетен празник Нова година по Лунния календар в Китай и да чуят осъществявания на възпитаници от столични учебни заведения с проучване на китайски език, както и осъществяване на солисти от Софийската опера и балет. Институтът "Конфуций " е учебен и културен център към Софийския университет "Св. Климент Охридски ", чиято съществена активност е обвързвана с преподаването на китайския език и с разширението на познанията на хората за китайския език и просвета, и с развиването на другарските връзки и съдействието с Китай в региона на образованието, науката, културата, стопанската система.

Институтът "Конфуций " е основан с поддръжката на Съвета за интернационално разпространяване на китайския език /Ханбан/, като партньорска организация сред Софийския университет "Св. Климент Охридски " и Пекинския университет за непознати езици.

Той е част от световната мрежа на китайските просветителни институти, които към този момент са над 400 в целия свят. Институтът към СУ провежда езикови курсове по китайски език и общоприетия изпит за притежаване на китайски език HSK.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР