Тържественият пасхален благотворителен концерт „Мост на небесата“ ще бъде представен

...
Тържественият пасхален благотворителен концерт „Мост на небесата“ ще бъде представен
Коментари Харесай

Канят на благотворителен концерт и полет с балон на Божия мост

Тържественият пасхален благотворителен концерт „ Мост на небесата “ ще бъде показан на „ Божия мост “ край врачанското село Лиляче. Събитието е на 20 и 21 май и се провежда с благословението на Негово Светейшество българският патриарх Неофит. Подобно нещо се прави за повторно и се радва на огромен зрителски интерес.
Тази вечер от 19:00 ч. е първият концерт „ Животворение”. Той е отдаден на Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, както и деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. В събота от 11:00 ч. стартират християнски беседи и проповеди от богослови и духовни лица, а на поляната пред пещерата можете да се насладите на вкусната врачанска кухня, да опитате конна езда, пукотевица с лък или издигане с топловъздушен балон. Тържественият втори Пасхален концерт ще стартира в 18:30 ч. и ще продължи в ранните вечерни часове, когато причудливият неръкотворен мост ще бъде видоизменен под багрите на художественото осветяване.
В празничната стратегия на двата концерта в гората пред мистичната каменна статуя, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от профилирано художествено осветяване.
Участие ще вземат определената за Гласът на България-Петя Панева и оркестър “Филип Кутев” с диригент Георги Андреев; Софийски духовнически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов;Класически отбор „ Кварто” и приятели; Камерен отбор “Йоан Кукузел - Ангелогласният” с диригент Кристиян Попов; Женския хор “Ваня Монева” с диригент Ваня Монева; Женски хор “Нуша” с диригент Нели Андреева; Българска хорова шапка "Георги Робев " с диригент Нели Трошева; Галина Димитрова; Веселин Калановски и Пламен Пламенов Мирянов.
Билетите могат да бъдат закупени от www.eventim.bg на цени от 40 до 70 лева
Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени на Фондация “Мечта за дете”, като по този метод ще се помогне на фамилии с репродуктивни проблеми. Ще се поддържа и построяването на Параклис “Свети Дух” в региона на “Божия мост”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР