Тържествена церемония за връчване на дипломите за завършено висше образование

...
Тържествена церемония за връчване на дипломите за завършено висше образование
Коментари Харесай

Курсанти от ВВМУ Н. Вапцаров“ получиха първо офицерско звание

 Тържествена гала за връчване на дипломите за приключено висше обучение и заграбване на първо офицерско звание на курсантите от ВВМУ " Н. Вапцаров “, випуск " Княз Александър I “, бе извършена на Морската гара във Варна. Кметът на Варна Иван Портних връчи парична премия и плакет на отличника на випуска Петър Генов. Празникът, който стартира с обред по тържествено повдигане на флаговете на корабите от Военноморски сили, е кулминационна точка на тържествата, отдадени на 140-та годишнина от основаването на военния флот на Република България. 

Домакин на събитието бе флотилен адмирал Боян Медникаров, шеф на ВВМУ " Н. Вапцаров “, а измежду формалните лица бяха министърът на защитата Красимир Каракачанов, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, дипломати и висши военни от състава на въоръжените сили на Съединени американски щати, Румъния, Грузия, Турция. 

Процедурата за закупуване на два многофункционални кораба за Военноморските сили няма да бъде прекъсната. Министерството на защитата ще даде период за изправяне на офертите. Ако всичко върви обикновено, до края на годината би трябвало да има подписан контракт с една от трите компании, които са взели участие - българска, немска и италианска. Това съобщи по-късно пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов. 

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов заяви, че сега се разискват благоприятни условия за придобиване на още два миночистача втора ръка, защото сега в състава на флота има единствено един. " Това би било извънредно добра облага за Военноморските сили, защото ще разреши осъществяване на всички задания, които стоят пред този жанр кораби ", разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР