Тържествена празнична литургия отслужи в черквата Св. Димитър в благоевградския

...
Тържествена празнична литургия отслужи в черквата Св. Димитър в благоевградския
Коментари Харесай

На Симеоновден! Неврокопският митрополит Серафим с празнична литургия и благословия в черквата в благоевградския кв. Струмско

Тържествена празнична литургия отслужи в черквата " Св. Димитър " в благоевградския квартал " Струмско " негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. На 1 септември Православната черква отбелязва Симеоновден. В християнския календар се празнува паметта на Св. Симеон Стълпник и неговата майка Св. Марта – на този ден се поставя началото на църковната Нова година.

Черквата в квартал " Струмско ", която е една от най-поддържаните, добре изографисани и красиви черкви в общината, е привлекателен център за миряните. Благият манталитет на стопанинът и,отец Павел, трансформира храма в желано място за духовно усамотение и допиране до Бога.

На днешната литургия участваха и двама претенденти за кметове, претендентът за кмет на Разлог доктор Румен Кондев и претендентът за кмет на Благоевград Николай Шушков, който към този момент получи благословията си от владиката Серафим.

Новият шеф на ДГС Благоевград Калин Зашев също възпламени свещ за здраве в днешния празничен ден. Митрополит Серафим благослови присъстващите и ги ориса със здраве и шанс.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР