Тържествена и изпълнена с много емоции церемония се състоя снощи

...
Тържествена и изпълнена с много емоции церемония се състоя снощи
Коментари Харесай

В Петрич беше открит и осветен бюст-паметник на Васил Левски

Тържествена и изпълнена с доста страсти гала се състоя нощес в Петрич за откриването на монумент на Апостола на свободата. Събитието се планува за 185 – годишнината от рождението на Васил Левски – ден, който ще остане незабравим за генерации петричани. Монументът на Апостола се построи откакто почитател клуб Blue boys в град Петрич стартира акция за събирането на средства преди пет години и я изведе до сполучлив свършек.

Пандемията попречва тържествения миг за разкриване на паметника, направен от скулптора Адриан Новаков. Община Петрич се погрижи за подобаващия пиедестал, извърши плана за отвесната планировка, озеленяването, монтирането на осветителна и поливна апаратура. Съдейства на основателите, когато беше нужно за реализирането на огромната самодейност. Единство в делата – това сподели Петрич като осъществяване на заветите на Апостола. Церемонията през днешния ден беше почетена и от роднина на Васил Левски – Христина Богданова, която организира сказка в Исторически музей и описа на петричани събития от живота на Апостола, излъчени от околните му хора.

В Петрич пристигна и изпълнителният шеф на ПФК „ Левски “ Ивайло Ивков. Двама народни представители – Костадин Стойков и Цончо Ганев почетоха церемонията по откриването на паметника на Васил Левски. Присъстваха също регионалният шеф Валери Сарандев и зам. -областният шеф Анита Коцелова. Десетки петричани станаха част от паметния миг, за който ще се споделя на идните генерации.

Паметникът на Васил Левски освети отец Ангел Кочев. Цветя и венци бяха положени с самопризнание и благодарност към Апостола!
Празничен и синовен – по този начин беше систематизиран днешният ден в Петрич!
Благодарност на всички, които осъществиха и поддържаха самодейността за монумент на Васил Левски в град Петрич!
Делото ще се помни…
„ С моята кончина, не свършва пътят, който би трябвало да извървите “ – Васил Левски.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР