Тържествата за 15 септември уважиха президентът, служебният премиер и служебният

...
Тържествата за 15 септември уважиха президентът, служебният премиер и служебният
Коментари Харесай

Политици на първия учебен ден: Поздравления и послания отправиха членовете на служебния кабинет


Тържествата за 15 септември почетоха президентът, служебният министър председател и служебният министър на образованието и науката. И тримата бяха единомислещи, че образованието остава един от главните цели в ръководството на страната.

Държавният глава участва на тържеството в 43 главно учебно заведение „ Христо Смирненски “ в София. То отбелязва 115-годишен празник. Радев разгласи, че топлото в класните стаи е обезпечено.

„ Със сигурност давам обещание, че детските градини и учебните заведения ще бъдат на топло тази зима, няма да има проблем да се обезпечи отоплението. Следващият парламен и постоянно държавно управление чакам да погледнат с още по-голямо внимание към българското обучение, което би трябвало да бъде издигнато в стратегически, народен приоритет “, сподели той.

Служебният министър председател Гълъб Донев удари първия звънец в учебното заведение, в което е учил самия той в столичния квартал „ Бенковски “ и си спомни по какъв начин е съумял да завоюва конкурс по градинарство с персонално отгледана от него бегония.

„ Скъпи деца, пишете на кирилица, опознавайте и изучавайте родния ни език, може би непознатите думи звучат забавно, само че българските думи са тези, които ще ви държат близо да вашите родителите, близки и родината “, сподели той.

Служебният министър на образованието Сашо Пенев удари първия звънец в столичното 18 Средно учебно заведение „ Уилям Гладстон “. „ Вие ще се научите да бъдете жители на България, жители на света, да се конкурирате по-целия свят, имам вяра, че го можете, само че с цел да го постигнете, би трябвало и да учите “, сподели той, а незабавно след тържеството посети гимназията по железопътен превоз – „ Христо Смиренски “ в Карлово.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР