Тарикати търговци лъжат клиентите си с фалшиви отстъпки в първите

...
Тарикати търговци лъжат клиентите си с фалшиви отстъпки в първите
Коментари Харесай

Търговци лъжат с процента на намаленията

Тарикати търговци лъжат клиентите си с подправени отстъпки в първите месеци на годината.
След новогодишните празници в търсене на лесна облага поставят на етикетите на стоките по щандовете фиктивни отстъпки, написа вестник „ Монитор “.
В столичните магазини най-често не се съблюдава правилото, че с цел да се смята за действително понижението, стоката би трябвало да бъде продавана един месец преди този момент на остарялата постоянна цена. Често търговците вземат решение след края на периода на акцията с понижения да не престават с отбива от цените. През декември магазини за облекла смъкват цената с 20 - 30% или още повече. Ако яке е коствало 100 лв. през ноември и търговецът го е понижил с 30 на 100 до 70 лв. през декември, то през януари цената не би трябвало да остане същата, а да бъде понижена с още 30 на 100, т.е. якето би трябвало да коства 49 лв..
Тази процедура при офлайн търговците нормално се следи след акции към Черния петък или след коледните и новогодишните празници и търговците сякаш вършат отстъпки, с цел да привлекат клиенти с изтънели портфейли.
Понякога операцията е по-лесна онлайн. Правилото за двойно понижение не важи за виртуалните търговци. В законодателството не е планувано ограничаване интернет търговецът да е продавал стоката на остарялата цена най-малко 30 дни преди понижението, каквото ограничаване има за стоките, които се продават в действителни магазини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР