Тарханкут е полуостров, който заема крайната западна част на Кримския

...
Тарханкут е полуостров, който заема крайната западна част на Кримския
Коментари Харесай

Посетете подводния музей “Алеята на вождовете” в Черно море

Тарханкут е полуостров, който заема крайната западна част на Кримския полуостров, ситуиран на територията на Крим. Тук забележителностите са създание на човешката ръка. Не Ви чака извършване на покупки в лъскави магазини и фотоси измежду архитектурни шедьоври. Необходимо е единствено да се екипирате с водолазен костюм и да се гмурнете към подводното странствуване, наречено “Алеята на вождовете ”- подводен музей. Не забравяйте, че би трябвало да се спуснете до 19м  дълбочина. 

Всички искащи да се върнат обратно във времето, могат да се допрян до него, в случай че посмеят да се потопят на дъното. Неразрушимото успокоение на черноморското дъно е дом на неповторимия подводен музей, където водораслите са обхванали, като антични остатъци, статуите на Ленин, Тутанкамон и скулптурата на релаксиращо момиче. Зелените морски растения им придават тип на антични експонати, които в сумрака и водните течения, трансформират пейзажа в баснословен свят. Мини Айфелова кула, бюстове на типичен музиканти и писатели, Ви гледат от сенките на предишното . Цялата колекция  е от 60 бюстове и монументи.

Музеят е основан на 25 август, 1992г., когато Владимир Боруменский- водолаз от Донецк- потопил във водата за първи път Карл Маркс, два бюста на Ленин и един на Ворошилов. Така било сложено началото на подводния музей на дъното на Черно море.

Снимки: gotonature.ru

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР