Търговците на петрол се борят да намерят достатъчно кораби, автомотриси,

...
Търговците на петрол се борят да намерят достатъчно кораби, автомотриси,
Коментари Харесай

Кораби, влакове, пещери: Търси се място за горива

Търговците на нефт се борят да намерят задоволително кораби, автомотриси, пещери и тръбопроводи, където да съхраняват гориво, защото по-традиционните складови уреди са запълнени на фона на изобилното предложение и внезапно спадащото търсене поради рецесията с ковид, осведоми Ройтерс.

През последните дни бяха резервирани десетки петролни танкери за складирането на минимум 30 милиона барела самолетно гориво, бензин и дизел в така наречен плаващи складове тъй като наземните резервоари са цялостни или към този момент непокътнати, сочат данни на сектора.

Това количество е в допълнение към към 130 милиона барела недопечен нефт, които към този момент са на " плаващо " предпазване, показват източници от комерсиалните и транспортните среди.

Трудно е да се мери общият складов потенциал в света, само че са все по-очевидни признаците, че се доближава лимитът. Нарастващото предпазване по вода е един подобен знак, защото е по-скъпият вид от наземния и осъществяването му може да е механически комплицирано, отбелязва Ройтерс.

Производители, рафинерии и търговци прибягват и до по-необичайни тактики като депозиране на недопечен нефт и гориво в автомотриси в североизточната част на Съединени американски щати или пък в неизползвани тръбопрооводи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР