Търговците на петрол се борят да намерят достатъчно кораби, автомотриси,

...
Търговците на петрол се борят да намерят достатъчно кораби, автомотриси,
Коментари Харесай

Търговците на петрол търсят място за складиране

Търговците на нефт се борят да намерят задоволително кораби, автомотриси, пещери и тръбопроводи, където да съхраняват гориво, защото по-традициионните складови уреди са запълнени на фона на изобилното предложение и внезапно спадащото търсене поради рецесията с ковид, осведоми Ройтерс.

През последните дни бяха резервирани десетки петролни танкери за складирането на минимум 30 милиона барела самолетно гориво, бензин и дизел в така наречен плаващи складове тъй като наземните резервоари са цялостни или към този момент непокътнати, сочат данни на сектора. Това количество е в допълнение към към 130 милиона барела недопечен нефт, които към този момент са на " плаващо " предпазване, показват източници от комерсиалните и транспортните среди.

Трудно е да се мери общият складов потенциал в света, само че са все по-очевидни признаците, че се доближава лимитът. Нарастващото предпазване по вода е един подобен знак, защото е по-скъпият вид от наземния и осъществяването му може да е механически комплицирано, отбелязва Ройтерс.

Производители, рафинерии и търговци прибягват и до по-необичайни тактики като депозиране на недопечен нефт и гориво в автомотриси в североизточната част на Съединени американски щати или пък в неизползвани тръбопрооводи. В северозападния център за преправка и предпазване в Европа към момента има място за запълване, само че специалистите в сектора споделят, че множеството от оставащия потенциал към този момент е запазен. Солните пещери в Швеция и други скандинавски страни или са цялостни, или са непокътнати за тази цел.

" Сега работим върху най-странните места за предпазване. Наистина сложни места, където има оперативни ограничавания ", съобщи Криен ван Беек, брокер в профилирана компания в Ротердам.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР