Търговци на едро и дребно на горива, собственици на бензиностанции

...
Търговци на едро и дребно на горива, собственици на бензиностанции
Коментари Харесай

Протест в Пловдив за горивата

Търговци на едро и дребно на горива, притежатели на бензиностанции и транспортни компании, пренасящи горива, стачкуваха в Пловдив против законопроекта за административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. 
Митингът се организира на изхода на града в посока село Труд. В едно от платната протестиращите бяха паркирали над 50 цистерни. Издигнаха и плакати - „ Закон - палач “ и „ Не на лобизма в търговията с горива “. Участниците в митинга, измежду които представители на сектора от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Велинград и Хасково се оповестиха за отпадане на законопроекта, тъй като ще ги ощети финансово. " Трябва да внеса 20 хиляди лв. на обект и къде да си ги начисля - в крайния артикул, в гориво? " " Явно пречим, а това, че ние примерно ще останем без работа, фамилиите ни и хората, които работят за нас - това никой не го интересува. " " Аз съм дребна компания за търговия с горива. Мен ме ощетяват, съответно тази гаранция от 500 хиляди лв. плюс три милиона  уставен капитал на компанията, която е непостижима. Абсолютно монополизиране на пазара. "
Протестиращище обявиха, че се надяват при  повторното разглеждане в отрасловата парламентарна комисия на законопроекта, настояванията им да бъдат чути.  В противоположен случай са подготвени за по-големи митинги в Бургас и София
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР