Търговският излишък на Китай със САЩ е нараснал до 22,19

...
Търговският излишък на Китай със САЩ е нараснал до 22,19
Коментари Харесай

Търговският излишък на Китай със САЩ нарасна през април

Търговският остатък на Китай със Съединени американски щати е повишен до 22,19 милиарда $ през април по отношение на 15,43 милиарда през март, регистрираха китайските митници, представени от Ройтерс.

За интервала януари-април китайският търговски остатък със Съединени американски щати е бил 80,4 милиарда $.

Китайският експорт за Съединени американски щати е повишен с 13,9 на 100 през първите четири месеца на годината по отношение на същия интервал година по-рано спрямо покачването с 14,8 на 100 през януари-март. Вносът от Съединени американски щати се е нараснал с 11,6 на 100 за същия интервал.

Двете най-големи стопански системи в света си размениха през последните месеци взаимни закани да си наложат мита за десетки милиарди долари.

Това породи опасения, че Вашингтон и Пекин могат да стартират същинска комерсиална война, която би навредила на световния напредък и би провокирала земетресения на пазарите.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп възприе твърда линия в комерсиалните договаряния и изиска комерсиалният остатък на Китай със Съединени американски щати да бъде понижен с 200 милиарда $, по-ниски мита и дотации за новите технологии.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР